.

Konference "Šodienas notikums - rītdienas vēsture"

iesūtīts: 2017.09.19 13:08
2017. gada 20.-21. septembrī Madonā notiks bibliotēku novadpētniecības konference "Šodienas notikums – rītdienas vēsture".

Bibliotēku darbs balstās uz noteiktām tradīcijām, attīstās, pielietojot  inovācijas un tehnoloģiskos risinājumus, meklējot kultūras un citu nozaru saskarsmes punktus, krustpunktus, paplašinot kultūras robežas, veidojot, saglabājot un nodrošinot publisko pieejamību informācijai par unikālo lokālo kultūrvidi.

Ar mērķi veicināt Latvijas bibliotēku novadpētniecības darbu, atmiņu institūciju sadarbību, jaunu darba virzienu attīstību, sniedzot profesionālu un emocionālu atbalstu bibliotēku novadpētniecības speciālistiem, iepazīstot Latvijas pilsētu un novadu kultūrvēsturi un bibliotēku novadpētniecības darbu 22 gadu laika intervālā kopš 1995. gada šī būs 15. Latvijas bibliotēku novadpētniecības konference.

Konferenci Madonas novada bibliotēkā atklās Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs, Latvijas nacionālās bibliotēkas direktors A. Vilks, Madonas novada bibliotēkas direktore I. Saulīte.

Konferences jautājumu loks ietver kultūrvēsturiski nozīmīgus ziņojumus, Latvijas publisko bibliotēku novadpētniecības darba pieredzi, aktualitātes, jaunumus un ieceres nozares attīstībā, perspektīvos sadarbības risinājumus. Dalībniekiem būs iespēja iepazīt Madonas novadu: noklausīties prezentācijas par to, ar ko lepojamies, kas paveikts, ko piedāvājam. Būs iespēja noklausīties Latvijas Valsts simtgades biroja informāciju, Latvijas Nacionālās bibliotēkas speciālisti runās par jaunākajiem  projektiem un attīstības iespējām. Nozīmīga sadaļa konferences programmā atvēlēta Latvijas bibliotēku novadpētniecības darba pieredzes ziņojumiem un prezentācijām.

Konferences programmu Madonas novada bibliotēkā papildinās izbraukums uz Sarkaņu pagastu lai iepazītu tā kultūrvēsturisko mantojumu un darba pieredzi Sarkaņu bibliotēkā, Amatu skolā, Madonas muzeja etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē Sarkaņos, profesora Bieziņa muzējā „Dilmaņi”. Būs iespēja sevi bagātināt tiekoties ar Vērtumniekiem.

Otrā dienā konference darbu turpinās Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja telpās.

Konferencē piedalīsies aptuveni 100 bibliotēku speciālisti, interesenti un lektori.

Konferenci organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Madonas novada bibliotēku.

Konferenci atbalsta Madonas novada pašvaldība, Sarkaņu pagasta pārvalde.

Konferences programma - 1. lpp. (JPG)
Konferences programma - 2. lpp. (JPG)
‌Konferences programma - 3. lpp. (JPG)


‌Informācijas avots: Imelda Saulīte,
‌Madonas novada bibliotēkas direktore

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums