Dāvāsim svētkus Valsts simtgadniekiem

iesūtīts: 2017.05.23 20:08
Šovasar, 15.jūlijā, Rundāles pils Baltajā zālē notiks Pirmais Latvijas 100gadnieku salidojums.

Šī ir pilsoniskā iniciatīva, kas veltīta Latvijas Valsts lielajai jubilejai. Joprojām izturīgie un enerģiskie cilvēki, kuri sasnieguši simts un vairāk gadus, īpaši, kuri piedzimuši reizē ar Latviju, kā arī visi pārējie ilgdzīvotāji no visas Latvijas – visi tie, kuri joprojām spēj apburt gan ar personīgo šarmu, gan aktīvo sabiedrisko dzīvi, gan dzīvesprieku un zinātkāri, aicināti piedalīties. Aicināti iziet sabiedrībā kopā ar savas dzimtas pārstāvjiem, pašvaldības vadītājiem, satikties ar vienaudžiem, satikties ar cilvēkiem, kuri veidojuši mūsu kopīgās vēsturiskās atmiņas pamatu.

Salidojumā aicināti piedalīties arī novadu izcilākie ļaudis biznesā, izglītībā, kultūras dzīvē, sportā un mājsaimniecībā. Klātesošie, kas nav tiešie dalībnieki un salidojuma virsraksta varoņi, var piedalīties salidojumā kā klausītāji, kā arī iesaistīties diskusijās un visās aktivitātēs, kas notiek salidojuma laikā.

Pasākuma ietvaros paredzētas arī ekskursijas, iepazīstot mākslas vērtības pils muzejā, būs iespēja izstaigāt pils dārzus, paredzēts mākslinieku un aktieru koncerts, svētku mielasts pēc Latvijas valsts sākuma gados izdoto recepšu grāmatām. Bet pāri visam, lai sirdi pilda lepnums par mūsu cilvēkiem!

Šobrīd dalību salidojumā apstiprinājuši 35 mūsu valsts simtgadnieki no visiem Latvijas novadiem - joprojām izturīgi, enerģiski cilvēki, kuri piedzimuši reizē ar Latviju. Plānots, ka Madonas novadu pasākumā pārstāvēs madonietis Kārlis Dumbrājs. Cienījamais kungs ir Latvijas vienaudzis, viņš bijis ne tikai aculiecinieks daudziem nozīmīgiem vēstures notikumiem, bet arī ar tiem cieši saistīts.

Vairāk informācijas: Lukass Mairis Marcinkevičs

projekta “Piedzimt kopā ar Latviju” vadītājs
tel. 26549820

Informāciju apkopoja un ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums