Notikusi Madonas novada pirmsskolas izglītības skolotāju konference

iesūtīts: 2017.04.26 14:12
Saulainā 26.aprīļa rītā Madonas PII "Saulīte" sākās pirmsskolas konference "Jautrā matemātika".

Konference, pārstāvot 17 novada pirmsskolas izglītības iestādes, tika aizsākta ar pavisam vienkāršu jautājumu "Kurš ir visskaistākais dārzs?" Protams - bērnudārzs. Savukārt jautājot - "Kas ir tā dvēseles?" vienbalsīgi izskanēja atbilde -"bērni".
Un patiesi - kā ar zinātkāres mirdzumu acīs sākas katrs rīts bērnam bērnudārzā, tā arī ar mirdzumu acīs skolotājam ik dienas jāprot ieinteresēt, saistoši un radoši pasniegt jaunās zinības, rosināt bērnu darbotiesgribu, attīstīt loģisko domāšanu, strukturēšanas un konstruēšanas spēju, bet galvenokārt - mūsdienu skolotājam ne tik vien jācenšas attīstīt kādas noteiktas prasmes un iemaņas, bet gan integrējot dažādas kompetences, jāsekmē vispusīgu personības attīstību.

Konferenci organizēja un vadīja Inese Kolneja, pirmsskolas metodiskās apvienības vadītāja, un šoreiz uzsvars tika likts uz matemātiku, uz tās mācīšanu jautrāk, rotaļājoties, spēlēlējot teātri, dziedot dziesmas, lasot pasakas, zīmējot latviskas zīmes utt. ‌Ikviens pedagogs šajā konferencē atzina, ka jaunu velosipēdu mācīšanas metodikā nav iespējams izveidot, tomēr radoši pielietot esošās zināšanas, izmantot dabas materiālus un spēt domāt bērna līmenī - gan ir iespējams.

‌Dienas gaitā ar labākajām metodiskajām izstrādnēm dalījās Madonas PII "Priedītes" skolotājas A.Briede, L.Zvejsalniece, L.Breča, I.Pērkone, L.Dargevica, L.Krastiņa, savukārt  ar‌ labās prakses piemēriem dalījās Madonas PII "Kastanītis" skolotāja M.Pozdņaka, Praulienas PII "Pasaciņa" skolotāja E.Erele, Dzelzavas PII "Rūķis" skolotāja Inita Kazinovska, Degumnieku PIG skolotāja Baiba Smeltere, kā arī Mārcienas PIG skolotāja Brigita Baļsa.

‌Īpaši aizraujošā veidā - gan dziedot, gan demonstrējot teatrālus piemērus - par praktisko matemātiku stāstīja lektore Solvita Lodiņa, kas pārtāv kustību par latvisku kultūru izglītībā (www.klki.lv).
‌Bet, lai spētu pasargāt sevi no personības un profesionālās izdegšanas, psiholoģe Iveta Aunīte bija sagatavojusi lekciju par profilaktiskiem pasākumiem, kurus savā ikdienas darbā ievērot un allaž justies enerģiski, iedvesmoti un harmoniski.


‌Informāciju sagatavoja: I.Riekstiņa
‌Foto: A.Veckalniņš

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums