.

Grāmatu svētki Madonā

iesūtīts: 2017.04.10 08:30
Saules pielietā pavasara dienā - 7.aprīlī ikviens interesents tika aicināts uz grāmatu, rakstnieku un izdevēju godināšanas dienu - Grāmatu svētkiem Madonā! Šie - Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu - Grāmatu svētki notika jau 16.reizi. Pasākuma ietvaros tika piedzīvotas tikšanās ar talantīgiem rakstniekiem, dzejniekiem, māksliniekiem un mediju nozares speciālistiem.

 Pasākums Madonas novada bibliotēka bērnu literatūras nodaļā sākās ar svinīgu atklāšanu, dzejnieka un grāmatu izdevēja Ulda Ausekļa godināšanu. Pēc tam dienas garumā ikvienam bija iespēja piedalīties publiskā diskusijā par mediju vidi Latvijā ar žurnāla “Ir” galveno redaktori Nelliju Ločmeli un citiem nozares speciālistiem. Tam sekoja tikšanās ar rakstnieku, dzejnieku Arnoldu Auziņu un piedalīšanās Liegas Piešiņas sarunā ar autoru Māri Bērziņu (Dienas Grāmata) par viņa romānu “Svina garša”.

Paralēli bibliotēkas lasītavā kopā ar bērniem un jauniešiem tika svinēti Ulda Ausekļa grāmatas “Viscaurumainākās siermaizītes” atvēršanas svētki, piedaloties māksliniecei Ilzei Dambei (Lauku Avīze), bet 1.vidusskolā notika sarunas par jocīgiem un šausmīgiem stāstiem ar Arnoldu Auziņu. PII “Saulīte” bija sarūpēta radošā stunda ar mākslinieci Ilzi Dambi, bet PII “Priedīte” noritēja tikšanās ar dzejnieku un rakstnieku Uldi Ausekli. Noslēdzot Grāmatu svētkus, ikviens interesents bija aicināts noklausīties Birutas Eglītes (Lauku Avīze) stāstus par 100 gadiem Latvijā grāmatas “Ceturtais bauslis” saistībā un, visiem, kas iegādājās grāmatas komercizstādē (piedaloties izdevniecībām Zvaigzne ABC, Lauku Avīze, Jumava, Mansards, Avots un Divpadsmit), tika sarūpēts patīkams pārsteigums – piedalīšanās jaunāko grāmatu izlozē “Veiksmīgākais pircējs”.

Madonas novada bibliotēka izsaka pateicību 16.Grāmatu svētkus atbalstītājiem: VKKF, LNB, apgādiem Zvaigzne ABC, Lauku Avīze, Jumava, Avots, Divpadsmit, Mansards, žurnālam Ir, Madonas novada pašvaldībai, EDIC Gulbenē Madonas filiālei, reģionālajam laikrakstam Stars, www.madona.lv


‌Teksts: I.Riekstiņa
‌Foto: D.Veckalniņš

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums