.

Madonas muzejam apstiprināti divi projekti!

iesūtīts: 2017.03.02 15:39
27.februārī Valsts Kultūrkapitāla fonds paziņoja vairāku projektu konkursa rezultātus. Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs janvārī iesniedza trīs projektus, no kuriem atbalstīti divi: “Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja ekspozīcijas “Madonas novads” izveide” (projekta vadītāja Zane Grīnvalde) un “Tematiskā izstāde “Elektrifikācija Madonas novadā”” (projekta vadītājs Indulis Zvirgzdiņš). Abi šie projekti ir veltīti Latvijas 100-gades svētkiem.

 Projekts, kurā paredzēts izveidot Madonas novada vēstures ekspozīciju, šajā gadā ietver virtuālās ekspozīcijas “Iepazīsti, izzini un izpēti personības sev apkārt” radīšanu. Ekspozīcija būs informatīva un vizuāla bāze 2018.gadā ieplānotajai ekspozīcijai, parādot Madonas apkārtnes iedzīvotāju dažādību, unikalitāti un ieguldījumu savas vietas, novada un valsts veidošanā. Ekspozīcijā būs apkopota un atjaunota informācija par laika periodā no 19.gs. 2.puses līdz mūsdienām Madonas, Varakļānu, Ērgļu, Lubānas un Cesvaines novados dzimušiem vai strādājušiem cilvēkiem kas ar savu aizrautīgo profesionālo darbu devuši ieguldījumu Madonas apkārtnes un Latvijas valsts vēsturē, ar kuriem pamatoti lepojamies. Sagaidot Latvijas 100-gadi ikvienam būs iespēja iepazīt ievērojamus Madonas puses personības.

Projekts “Tematiskā izstāde “Elektrifikācija Madonas novadā”” palīdzēs sagatavot apmeklētājiem saistošu un interesantu izstādi par elektrības izmantošanu ikdienas dzīvē, parādot, kur elektrība izmantojam, kādus senos rīkus un instrumentus nomainījuši elektriskie. Ņemot vērā, ka vasarā apritēs 85 gadi, kopš jaunā ēkā darbu sāka pirms Ķeguma lielākā Latvijas ūdens spēkstacija – Aiviekste, izstāde būs veltījums arī tai. Rudens pusē Kalsnavas pusē ir plānotie lasījumi, kuros piedalīsies vēsturnieki un speciālisti no Madonas,  Enerģētikas, Aizkraukles, Jēkabpils un Valmieras muzejiem.

Informāciju sagatavoja

Zane Grīnvalde

Izglītojošā darba nodaļas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums