Iedzīvotājiem pieejami jauni veselības nozares e-pakalpojumi

iesūtīts: 2017.02.15 15:44
No šā gada februāra papildus valsts E-veselības portālam www.eveseliba.gov.lv arī valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv iedzīvotajiem ir pieejams daudzveidīgs veselības nozares e pakalpojumu klāsts, kas nodrošina iespēju ātri un ērti noskaidrot ar savu veselību saistītu informāciju.

 Iedzīvotājiem šobrīd ir pieejami trīspadsmit dažādi e-pakalpojumi. Piemēram, e-pakalpojums “Manas e-receptes” sniedz iespēju ikvienam apskatīt informāciju par visām viņam E-veselības sistēmā pieejamajām e-receptēm. Savukārt e-pakalpojums “Mani vizuālās diagnostikas dati” nodrošina iespēju apskatīt sev veikto vizuālās diagnostikas izmeklējumu attēlus un slēdzienus, kas ir ievadīti E-veselības sistēmā. Piemēram, rentgena, datortomogrāfijas, magnētiskās rezonanses u.c. izmeklējumu.

 

Svarīgi atzīmēt, ka e-pakalpojumos iedzīvotājiem ir pieejami dati, kas E-veselības sistēmā no ārstniecības iestāžu puses brīvprātīgi tiek ievadīti no 2016. gada septembra, savukārt visi vēsturiskie dati (iepriekš veiktie izmeklējumi, izrakstītās receptes u.c.) sistēmā netiks atspoguļoti. Tādējādi vairākos e-pakalpojumos informācija būs pieejama tikai ar laiku, ārstniecības iestādēm arvien aktīvāk darbojoties E-veselības sistēmā un pakāpeniski ievadot tajā pacientu medicīnisko informāciju.

 

Tāpat arī noteikts, ka līdz šā gada 1. jūlijam ārstiem savu pacientu medicīnas pamatdatu (alerģiju, aktuālo diagnožu, medicīnas ierīču u.c.) norādīšana E-veselības sistēmā ir brīvprātīga, taču pēc minētā datuma šīs informācijas ievadīšana E-veselības sistēmā noteikta kā obligāta.

 

Lai izmantotu e-pakalpojumus, nepieciešams autorizēties kādā no portāliem ar drošas piekļuves līdzekļiem – internetbankas piekļuves datiem, e-parakstu vai personas apliecību (eID). E-pakalpojumu informācija ir apskatāma arī par nepilngadīgajiem bērniem un aizbildnībā esošām personām.

 

Kopumā šobrīd tiek piedāvāti trīspadsmit dažādi e-pakalpojumi – “Manas e-receptes”, “Saņemtās darbnespējas lapas”, “Pacienta medicīnas pamatdati”, “Pacienta saņemto medicīnas pakalpojumu rezultāti”, “Kas skatījies manus medicīnas datus”, “Saņemtie nosūtījumi” u.c. Ar visiem e-pakalpojumiem un informāciju par to sniegtajām iespējām var iepazīties E-veselības portāla www.eveseliba.gov.lv sadaļā “E-pakalpojumi” un Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārraudzītajā valsts pārvaldes pakalpojumu portāla www.latvija.lv sadaļā “E-pakalpojumi”.

 

Līdz februāra beigām iedzīvotājiem kļūs pieejami vēl trīs e-pakalpojumi – “Reģistrēties pie ģimenes ārsta”, “Saņemt e-konsultāciju no ģimenes ārsta” un “Pieteikt Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK)”.

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Jasenoviča

Nacionālā veselības dienesta

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Tālr.: 67043787

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums