Pasniegti godam pelnīti apbalvojumi (papildināts)

iesūtīts: 2016.11.18 14:00
Valsts svētku priekšvakars Madonas kultūras namā izskanēja kā apliecinājums tam, ka mūsu novads ir dižens. Dižena un piepildīta kontūra Latvijas kartē. Raksturojot kopējo gaisotni, kāda valdīja 17. novembra svētku sarīkojumā, ir jāuzsver klātesošo prieks, gaišums un brīnišķīga attieksme vienam pret otru. Šo emociju kopums rada pārliecību, ka mūsu kopīgās mājas ir Madona, Madonas novads, Latvija. Un šajā vakarā ikviens varēja sajust lepnumu par to!


Pasniedzot Atzinības un Patiecības rakstus, Goda diplomu un goda zīmi, skanēja sirsnīgi, neviltoti aplausi priekā un gandarījumā par ikvienu apbalvoto.

Ar īpaši aizkustinošu brīdi tika sumināti mūsu seniori - Madonas vienaudži. Prieks, ka novada uzņēmēji bija sarūpējuši spēka dāvanu - uz "Latvāņu" galdniecībā speciāli šim nolūkam darinātiem virtuves dēlīšiem savietojās "Madonas maiznieka" svaigi cepts Lāčplēša maizes kukulis, aizdaram - "Lazdonas Piensaimnieka" novada piensaimnieku produkcija, "Jāņkalnu" dzērvenes vitamīniem, "55mārīšu" veselības tēja, savukārt "Madonas karameles" - dzīves saldumam, bet "Madonas alus" lustīgam svētku noskaņojumam. 

Vakara gaitā emocionālu brīžu netrūka. Starp sveicējiem ne viens vien aizkustinošas atkalredzēšanās mirklis, starp ziedu, dāvanu un apsveikuma vārdiem - ne viena vien aizkustinājuma asara. Vairāki gaviļnieki atzina, ka svarīgākais paldies ir savējo paldies. Saņemot apbalvojumu, Hans Martins Jensons, mērojis ceļu no Liepājas, īpašā uzrunā pateicās Madonas puses ļaudīm par kopā aizvadīto laiku un uzsvēra, ka joprojām ik dienu ir kopā ar Madonas novadu. Rakstniece Elīna Koļesņikova savā bagātīgajā un saistošajā valodā iztieca apņemšanos turpināt nu jau sesto grāmatu, savukārt Imants Pulkstenis uzsvēra, ka meklēs arvien jaunus radošās izpausmes veidus. Viss turpināsies, Madona un Madonas novads!

Svinīgajā sarīkojumā tika pasniegts arī Madonas novada pašvaldības visaugstākais apbalvojums - Goda diploms un goda zīme Nr.8 mētrienietim, vienam no Latvijas dižgariem, dzejniekam Leonam Briedim. Aizkustinošā uzrunā izcilais kultūras darbinieks uzsvēra, ka saņemtais apbalvojums viņa vērtē ir pats nozīmīgākais, ko savā mūžā ir saņēmis.

Savukārt, uzunājot klātesošos, domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters pašvaldības vārdā izteica pārliecību, ka Madonas novada labklājības pamatā ir ikviens tās iedzīvotāja ieguldījums, Madonas novads pastāvēs, kamēr tajā dzīvos tik stipri, radoši un darbīgi ļaudis. Klātesošos uzrunāja arī Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris, īpaši uzsverot visu paaudžu ieguldījumu Madonas attīstībā.

Par sarīkojuma muzikālo gaisotni rūpējās Rīgas saksofonu kvartets, tika rādīta mākslas skolā tapusī multiplikācijas filma "Kikerigū!", veltīta Madonai deviņdesmitgadē, savukārt, vakara ieskaņā tika demonstrēts plašs Dāvja Veckalniņa sagatavotais foto atskats uz Madonas jubilejas gadu. 

 

Dz. Stradiņa, D. Veckalniņa fotogalerija no apbalvojumu pasniegšanas sarīkojuma Madonas kultūras namā 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums