.

Atjaunotajā dzemdību nodaļā pasaulē nākuši jau pirmie mazuļi

iesūtīts: 2016.11.08 10:23
Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa informē, ka četrās dienās, kopš nodaļas atklāšanas, tajā jau dzimuši pieci veselīgi mazuļi. Pirmais bērniņš - puisītis dzimis 6. novembrī, pašā puteņa laikā, pēc tam sekojusi meitenīte, tad vēl divi zēni un viena meitenīte. Jaunās māmiņas ieradušās no Madonas, Gulbenes un Krustpils.

 Jau informējām, ka 4. novembrī svinīgi tika atklāta Madonas dzemdību nodaļa, kas bija slēgta no jūnija sākuma. Šajā laika posmā tika veikta nodaļas renovācija, būtiski uzlabojot vides kvalitāti.

Finansējums remontam tika gūts no uzņēmēja Jurija Šeflera ziedojuma 155 tūkstošu eiro apmērā, bet tas nav vienīgais ziedojums dzemdību nodaļai. Laika gaitā ir izveidojusies sadarbība ar Pētera Avena labdarības fondu «Paaudze», kas nu jau vairāku gadu garumā ir sniedzis atbalstu Madonas slimnīcai. Sadarbība ar fondu “Paaudze” aizsākās 2012. gadā ar glābējsilītes ierīkošanu slimnīcas teritorijā. Kā norāda slimnīcas valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs, ar P.Avena fondu ir izveidojusies veiksmīga sadarbība, un katru gadu slimnīca ir saņēmusi nepieciešamās iekārtas zīdaiņu un jauno māmiņu aprūpei, proti, 2013. gadā – ultrasonogrāfu grūtnieču izmeklēšanai Voluson E6; 2014. gadā – augļa sirdstoņu kardiotokogrāfu Phillips Avalon (2), audiodoplerogrāfu Nicolet Elite, zīdaiņu vēnu punkcijas ierīci Accu Vein. Ar fonda atbalstu aizvadītajā gadā iegādāts moderns dzemdību galds, portatīvā plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta, divi jaundzimušo sildīšanas matrači ar vadības iekārtu, kā arī pacientu  vitālo funkciju monitors  ar EtCO2 moduli, termostats intravenozo šķīdumu sildīšanai. Jaunākais dāvinājums ir ultrasonogrāfs sirds un asinsvadu izmeklējumiem Phillips EPIQ5. Kopumā Pētera Avena labdarības fonds Madonas slimnīcai ir uzdāvinājis iekārtas 215 440 eiro vērtībā.

   Atbalstu dzemdību nodaļai ir vairākkārt snieguši arī Kaspars un Lita Udrasi, kas slimnīcai ir dāvinājuši gan gultas, gan dažādas nepieciešamās lietas, kā lielākais dāvinājums ir vanna ūdens dzemdībām. K. Udrass norāda, ka šis lēmums ir bijis sievas Litas iniciatīva un sirds vēlme. "Šāds pakalpojums Madonas slimnīcā nebija pieejams, taču varētu būt aktuāls pietiekami lielai daļai topošo vecāku," uzskata Udrasi. Tāpēc nolēmuši, ka var palīdzēt slimnīcai, šādu vannu iegādājoties. Vanna pasūtīta no uzņēmuma Igaunijā un tās izmaksas ir aptuveni 3300 eiro.

Remonta laikā liela vērība tika veltīta ventilācijas sistēmas izbūvei, lai nodaļā allaž būtu svaigs gaiss. Iegādātas jaunas mēbeles. Savukārt Madonas mākslas skolas audzēkņi šeit ir izstādījuši savus darbus. Kā atklāšanas dienā uzsvēra nodaļas vecākā vecmāte Ingrīda Rieba, nodaļas atjaunotnē lielā mērā tika īstenotas jauno un topošo māmiņu vēlmes.

Dzintra Stradiņa, Dāvis Veckalniņš.

Foto galerijā - mirkļi no atklāšanas.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums