Liezēres pamatskolas PI grupu projektu veiksmes stāsti.

iesūtīts: 2016.10.18 16:28
Projektu virzīšana un īstenošana ir viens no veidiem kā iegūt un darboties sabiedrības labā, izpausties ar oriģinālām idejām un radošu pieeju, parādīt, cik esam ieinteresēti dot labāko no sevis. Tas ir kā izaicinājums, cik daudz spējam paveikt, cik daudz ir neaptveramā. Tā nu arī mēs, lauku apvidū dzīvojošie liezērieši, sekojam novitātēm un tveram iespējas, izglītojamies, lai saviem bērniem piedāvātu aktuālāko un modernāko!

 Jau no pavasara mūsu iestādē spraigi ritējuši sagatavošanās darbi  Madonas novada pašvaldības  atbalstītajam  izglītības projektam „Aktīvs un drošs ik dienu!”. Tas tika plānots kā 3 ciklu izglītojošie pasākumi no 21.-23. septembrim PI grupu bērniem un vecākiem. Pirmajā dienā pasākumā „Vesels un drošs” katras grupas bērni iepazīstināja ar pašu sagatavotajiem plakātiem par drošības pasākumiem dažādās ikdienā sastopamajās situācijās. 

Otrā diena bija īpaša, jo bērnu drošības pasākumā piedalījās īsts policists ar īstu policijas auto!

Šī projekta ieguvums ir atstarojošās vestes bērniem un audzinātājām, bērnu ķiveres, dip-dap skrejriteņi, eko velosipēdu  novietne un ne tikai…  Trešās dienas atsauksmes liecina par veiksmīgu sadarbību ar vecākiem un izdevušos projektu: Bija forša trasīte!  Jauki pavadīts laiks ar bērniem dabā! Paldies – pasākums arī tētiem liek smaidīt!utt.

Liezēres pagastā jau otro gadu arvien jaunus projektus realizē biedrība „Ozols un zīle”, kas arī sniedz ieguldījumu  PI grupu darbībā,-  gan apkārtnes labiekārtošanas darbos, gan izglītojošu pasākumu ieviešanā bērniem un vecākiem.  Pateicoties biedrības projekta „Liezērē ir droši!” ietvaros  iekļauto un finansēto centra Dardedze  izstrādāto Džimbas 9 soļu drošības programmu, jau no septembra 1.-3.klašu skolēni un PI grupu 4-6gadīgie „Kamenītes” grupas bērni apgūst  personiskās drošības pamatus kopā ar Džimbas aģentu un Džimbas rokas lelli, kas rotaļu veidā bērniem sniedz zināšanas par personisko drošību saskarsmē ar citiem cilvēkiem – svešiem un pazīstamiem, lieliem un maziem. Galvenais šīs programmas uzdevums ir vardarbības riska mazināšana bērnu dzīvē.

Tiek izglītoti ne tikai bērni, bet arī vecāki, kuri pēc katras nodarbības saņem informatīvu vēstuli par novadītās nodarbības saturu. Džimbas  apmācības norisināsies līdz oktobra beigām. Nākamais solis jau sperts un Džimbas aģents ir apguvis arī centra Dardedze piedāvāto kursu programmu  antimobinga pasākumu organizēšanai  4-8 gadus veciem bērniem „Lielā dzīves skola”.

Par sava veida projektu visa gada garumā jāmin arī braucieni uz peldēšanas nodarbībām PII „Saulīte”, kur „Kamenītes”grupas bērniem(4-6gadi) ir iespēja baudīt ūdenspriekus baseinā trenera vadībā. 20km tālo ceļu līdz Madonai šajā mācību gadā  mērojam katru nedēļu un nu pirmdiena bērniem ir gaidītākā nedēļas diena! Paldies Madonas „Saulītei”!

Kā jau daudzas Latvijas pirmsskolas izglītības iestādes, esam gatavi arī Cūkmena ekoprogrammas apgūšanai no 1. novembra. Aktivitātes solās būt interesantas, aizraujošas un pamācošas.

Projekti norisinās ar sabiedrības atbalstu un līdzdalību. Šī ir izdevība pateikt lielu paldies par atbalstu, ieinteresētību un rūpēm gan bērnu vecākiem, gan Liezēres pagasta pārvaldei, gan biedrībai „Ozols un zīle”, tāpat arī bērnudārza darbiniekiem.

Pavasarī laikrakstā „STARS” varējām lasīt, ka Liezēres bērnudārzs nav iekļuvis energoefektivitātes projekta realizēšanas sarakstā. Tomēr atkārtotajā Finanšu un attīstības komitejas sēdē un ārkārtas domes sēdē ar Madonas novada pašvaldības deputātu balsojumu ilgi gaidītais siltināšanas projekts tika apstiprināts un izvirzīts VARAM  Reģionālās attīstības koordinācijas padomei un ar labiem rezultātiem startē jau tālākajās atlases kārtās.

Viss virzās un pamazām sakārtojas, lai sniegtu labāko bērniem! Paldies!

 

 

 

Liezēres pamatskolas PI grupu metodiķe, skolotāja Dace Tālberga   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums