.

Latvijas Brīvības cīnītāju piemiņas vietas labiekārtošana

iesūtīts: 2016.10.11 16:14
Praulienas pagastā Vistiņlejas kapsētā atrodas Latvijas Brīvības cīņās kritušo /1918.g-1920.g./ piemiņas vieta.

Vēl 2 pasaules kara laikā, Vistiņlejas kapsētā, šajā piemiņas vietā bijuši 4-5 koka krusti, un draudze tos kopusi kā 1.pasaules karā kritušo karavīru kapus.

 Līdz 2004.gadam šī piemiņas vieta ir nekopta un bez piemiņas zīmēm.

      2004.gadā Vistiņlejas kapsētā, šajā piemiņas vietā, tiek uzstādītas koktēlnieka Jura Neimaņa gatavotās piemiņas zīmes Latvijas Brīvības cīnītāju piemiņai.

     Gadiem ejot šīs piemiņas  zīmes bija novecojušas,  bojātas un neizlasāmas. Piemiņas vietai bija nepieciešami ievērojami uzlabojumi, lai izveidotu pievilcīgu, estētisku  šo vietu. Tādēļ bija nepieciešams  norobežot piemiņas vietu ar dekoratīvu elementu - betona apmalēm, atjaunot melnzemes virskārtu, izveidot zālāju,

 uzstādīt  jaunas piemiņas zīmes, identiskas bojātajām zīmēm.

 Atsaucoties lubāniešu aicinājumam, iestādīt nokareno pīlādzi pie Brīvības cīnītāju atceres vietas.

    Atjaunojot, labiekārtojot piemiņas vietu Vistiņējas kapsētā - būtu aicinājums atcerēties un kopt savas valsts vēsturisko mantojumu.

 

Biedrība „Ritentiņš” pavasarī piedalījās projektu konkursā „Madonas novada pašvaldības Nevalstisko organizāciju Projektu konkurss”, ar projektu „Latvijas Brīvības cīņās kritušo/1918.g. - 1920.g./ piemiņas  vietas atjaunošana, labiekārtošana  Vistiņlejas kapsētā ”.

 Projekts tika atbalstīts, un projekta īstenošanai Madonas pašvaldība piešķīra finansējumu EUR 804,40 apmērā. Par šo finansējumu nepieciešams bija iegādāties dekoratīvās betona apmales, nokareno pīlādzi un izgatavot un uzstādīt piemiņas zīmes, identiskas bojātajām zīmēm.

Projekts ir veiksmīgi īstenots.

 

Vislielāko Paldies vēlamies teikt Madonas pašvaldībai par finansiālo atbalstu.

Liels Paldies visiem, kas ņēma dalību projekta īstenošanā. Paldies  Mārim Laizānam par kvalitatīva darba veikšanu - piemiņas zīmju izgatavošanu, kapu pārzinei  Intai Pekšai un Praulienas pagasta pārvaldei par līdzdalību šī projekta īstenošanā un tā uzturēšanā.

 

 

Biedrības „Ritentiņš” vārdā: Valdes priekšsēdētāja un projekta vadītāja Sarmīte Lazdiņa

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums