.

Ar izstādes atklāšanu aizsākts Spieta jubilejas mēnesis

iesūtīts: 2016.10.11 15:35
Šoruden muzicējošo ģimeņu kustība Spiets svin divdesmit piekto jubileju, kopš tradīcijas iedibināšanas.

Jubilejas mēnesi ieskandēja izstādes atklāšana Madonas muzejā 9. oktobrī, pulcējot Spieta saimi - dziedošās un muzicējošās ģimenes, kā arī draugus un atbalstītājus. Spieta kustības uzturētāja un izstādes idejas autore Anita Kļaviņa uzsver, ka fotoizstāde veltīta atskatam uz kopā piedzīvoto aizvadītajos gados - te ir gan fotoliecības no koncertiem, notikumiem, svarīgiem mirkļiem, fotogrāfijās mēs varam atcerēties arī pašus Spieta pirmsākumus un ļaudis, kas šo tradīciju iedibinājuši.

Atklāšana izvērtās kā sirsnīga un neformāla pateicības pēcpusdiena ar ziediem un piemiņas veltēm kā organizatoriem, tā dalībniekiem un atbalstītājiem. Priekšnesumus sniedza Madonas un apkārtnes ģimenes - Bērziņi, Karlsoni, mamma un meita no Raģeļu dzimtas, Cepīši, Rudīte Kumsāre, kuplā Gotlaufu saime trīs paaudzēs.

Savukārt 5. novembrī Madonas kultūras namā norisināsies jubilejas lielkoncerts, tā pirmajā daļā klausītājus priecēs viesģimene - daudziem labi zināmā Čučumuiža, kuras kodolu veido Dina Bitēna un Atvars Sirmais, kā arī aktrise Dace Skadiņa. Otrajā daļā, godinot izcilo kultūras personību, horeogrāfu Andri Ezeriņu, uz skatuves kāps "Vidzemes" dejotāji, kā arī Spieta lielģimenes - Beitiku ģimene no Rīgas un Pāles, Vītolu ģimene no Liezēres, Rijnieku ģimene no Madonas, Bērziņu ģimene Madonas, duets Aigars un Atis Noviki no Meirāniem, Lubānas kultūras nama vokālais ansamblis „Naktsputni”, kura sastāvā dzied viena no pirmajām Spieta ģimenēm – Silvija un Guntis Stalbovi.

Koncertā dzirdēsim arī jauno paaudzi - A. Kļaviņas kā vokālās pedagoģes izlolotos talantus - Didzi Melderi, Daini Virksteni, kā arī Kristapu Eduardu Kļaviņu un Kristapu Šķēlu.

 

Dz. Stradiņa,

D. Veckalniņa foto no pasākuma.

 

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums