LSK Madonas komitejai atbalstīts projekt ” Sargi sevi, palīdzi citiem, nekļūsti par glābjamo”

iesūtīts: 2016.09.29 08:28
Viena no Latvijas Sarkanā Krusta darbības jomām ir organizēt pirmās palīdzības apmācības un ikgadējās sacensības skolēniem. Ikviens no mums var kļūt par cietušo, aculiecinieku un pirmās palīdzības sniedzēju, tādēļ ir ļoti nozīmīgi apgūt pirmās palīdzības sniegšanas iemaņas. Jaunieši no dažādiem Latvijas reģioniem ir aktīvi dalībnieki pirmās palīdzības apmācībās un ik gadu piedalās pirmās palīdzības sniegšanā tādos publiskos pasākumos kā mūzikas festivālos „Positivus”, „Summer Sound”, MTB SEB velomaratonos, Nordea maratonā, Dziesmusvētkos u.c.

LSK Madonas komiteja atjaunoja sacensības skolēniem, kuras notika š.g. 12. maijā un tajās piedalījās jaunieši kopumā ar 13 komandām no Madonas, Ērgļu, Lubānas novadiem. Pirmās palīdzības apmācību procesā jauniešiem bija iespēja izmantot Madonas komitejas rīcībā esošos 2 manekenus, kuri jau fiziski nolietojušies. Turklāt tas bija nepietiekami, lai visas komandas sekmīgi apgūtu pirmās palīdzības pamatus.

Pateicoties nodibinājuma “Cemex” Iespēju fonds  atbalstītajam projektam” Sargi sevi, palīdzi citiem, nekļūsti par glābjamo”,  ir iegādāti 10 gb. reanimācijas trenažieri “Mini Anne” un 1 kardiopulmonālās reanimācijas apmācības manekens. Līdz ar to gatavojoties 2017. gada sacensībām aprīlī un apgūstot reanimācijas darbības, vairāku skolu komandas vienlaicīgi varēs izmantot manekenus-mullāžas.

14.oktobrī plkst. 10.00 skolu komandu dalībnieki un skolotāji tiek aicināti uz informatīvo sanāksmi Parka ielā 6, kur varēs saņemt jaunās mullāžas praktiskām apmācībām.

 

LSK Madonas komitejas brīvprātīgā un projekta  asistente Inese Zālīte.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums