Pieejams finansējums "Madona var labāk!"

iesūtīts: 2016.08.11 13:52
Jūlijā Madonas novada pašvaldības biznesa ideju konkursam „Madona var labāk” tika iesniegti 3 pieteikumi, kā arī 2 pieteikumi uzņēmēju sadarbības projektam mārketinga aktivitāšu veicināšanai.

8.augustā biznesa inkubatorā „Ideju cehs” notika ideju uzklausīšana.

Ideju par vietas, kur transportlīdzekļus ar dīzeļdzinējiem aprīkotu ar gāzes iekārtu prezentēja Gatis Ločs. Kā atklāja Ločs, pašlaik reģionā šādas iespējas nav. Kā lielākos ieguvums Ločs minēja degvielas ekonomiju līdz 40-50%, jaudas pieaugumu, saudzējošo ietekmi pret transporta līdzekļa sistēmu un citus. Telpas uzņēmējdarbības veikšanas esot atrastas, finansējums nepieciešams iekārtām, kas vajadzīgas projekta realizēšanai, teic Ločs.

Aleksejs Aleksejevs izveidojis uzņēmumu I/K „Aleksale”, kas specializējas IT jomā- datordizains un webizstrāde. Realizējis projektus ne tikai Latvijā, bet arī Spānijā, Lielbritānijā, Norvēgijā, ASV un citur. Lai jaunizveidotais uzņēmums spētu augt un attīstīties, nepieciešams piesaistīt jaunus speciālistus, līdz ar to vajadzīga jauna datortehnika, programmatūra, kā arī biroja mēbeles.

Savukārt, IK „Latvju sēta” vadītāji Inguna un Aivis Saulīši nodarbojas ar putnkopību un kokapstrādi. Tā kā ir aktīvi latvisko tradīciju atbalstītāji, nolēmuši pievērsties arī steļļu izgatavošanai. Aivis ir amatnieks 5.paaudzē un būtu tas, kurš gatavotu stelles pēc senču metodēm. Stelles īpašas ar to, ka uz tām iespējams aust audumu līdz pat 2 metri platumā.  Finansējums nepieciešams ražošanas telpas grīdas betonēšanai un siltināšanai aptuveni 100 m2 platībā. Šobrīd pieejamās telpas ir 30 m2, ziemas sezonā dēļ tā, ka visa platība nav apkurināma, tās samazinās līdz 10 m2.

Tika prezentēti arī divi pieteikumi uzņēmēju sadarbības projektam mārketinga aktivitāšu veicināšanai, kā ietvaros iespējams saņemt 1000 eiro finansējumu.

SIA „Kellwer”, SIA „SIMPLE+” un SIA „Iva Saccessorie” ir Madonas jauniešu veidoti un sevi veiksmīgi pierādījuši uzņēmumi. Jaunieši izlēmuši apvienoties, lai pieteiktos pašvaldības atbalstam- finansējumam mārketinga aktivitāšu realizēšanai 1000 eiro apmērā. Kā atklāj Kristiāns Lancmanis ( SIA „Simple+”) un Kristaps Janovičs (SIA „Kellwer”) uzsver, ka labi veidots tēls ir būtisks uzņēmuma atpazīstamībā un uzticamībā, līdz ar to arī attīstībā.

Finansējums nepieciešams mārketinga aktivitātēm internetā, kā arī drukātajos medijos. Jaunieši īpaši uzsver interneta priekšrocības – informācijas izplatīšanās ātrumu, kā arī iespējas redzēt reālo reklāmas atdevi skaitļos.

Savukārt, vietējo uzņēmēju apvienības „Kokapstrādes grupa” pārstāve Laima Kalniņa atklāja, ka grupas mājaslapa ir krietni novecojusi un ir jāatjauno, kā arī trūkst mārketinga materiālu- bukletu, kas nepieciešami dodoties, piemēram, uz izstādēm vai uzņemot pie sevis viesus.

Abi pieteikumi tika atbalstīti, katram piešķirot finansējumu 1000 eiro apmērā.

E. Miķelsone

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums