Uzlabos bērnu drošību un energoefektivitāti bērnudārzos

iesūtīts: 2016.07.19 12:49
Vasaras periodā ir iecerēts veikt vairākus būtiskus vides kvalitātes uzlabojumus Madonas pilsētas pirmskolas izglītības iestādēs.

Sakarā ar to, ka ir sakārtotas īpašumtiesības par ēkām pilsētas vecākajā bērnudārzā "Kastanītis" (līdz šim viena no ēkām bija privātīpašums), iestādē var uzsākt ēkas labiekārtošanas darbus. Ēkā Alunāna ielā 4 iestāde mitinās jau kopš 1948. gada, un, kā norāda bērnudārza vadītāja Dace Raubiška, šajā laika periodā logi un durvis nav mainīti, tāpēc laika gaitā logu rāmji ir izdrupuši, stikli nosēdušies, drošības apsvērumu dēļ tie netiek vērti vaļā. Līdz ar to telpās nevar nodrošināt pilnvērtīgu vēdināšanu, logus nevar nomazgāt, savukārt rudens un ziemas periodā ir lieli siltuma zudumi. Arī durvis ārējo laika apstākļu ietekmē ir deformējušās, vietām arī sapuvušas.

Līdz šim arī ieeja teritorijā ir brīvi pieejama, tāpēc  lai nodrošinātu bērnu drošību izglītības iestādē, ārdurvīm nepieciešamas kodu atslēgas.

Lai uzlabotu bērnu drošību un paaugstinātu ēkas energoefektivitāti, Madonas novada pašvaldība šim nolūkam ir piešķīrusi 11 564 eiro.

Iekštelpu uzlabojumi tiks veikti arī pilsētas lielākajā pirmskolas izglītības iestādē "Saulīte". Grupiņā, kas atrodas zem ēkas balkona pārseguma, ir izveidojusies situācija, ka pārsegums ir nolietojies un radušies bojājumi, kuru rezultātā lietus un sniega gadījumā applūst grupas guļamistaba, kas atrodas zem šī balkona, kas savukārt rada bīstamību atrasties šajās telpās, jo, ūdenim sūcoties caur griestiem, birst apdares materiāli gan uz grīdas, gan bērnu gultās. Kā norāda iestādes vadītāja Daiga Elga Ābola, balkonu ir apsekojuši būvniecības speciālisti, kuri ir apstiprinājuši, ka nepieciešama balkona seguma maiņa, tāpēc pašvaldība nolēma piešķirt līdzekļus minēto telpu remontam 6350 eiro apmērā.

 

Dz. Stradiņa

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums