.

Atskats uz tikšanos ar iedzīvotājiem Vestienas pagastā

iesūtīts: 2016.04.26 14:14
Uz tikšanos ar domes deputātiem A.Lungeviču, A.Gotlaufu un V.Kļaviņu bija ieradušies pāri 20 vestieniešu.

Lielākās diskusijas izvērtās ap ūdenssaimniecības jautājumiem, precīzāk, kanalizāciju. Laikā kad ūdenssaimniecības sistēmu varēja sakārtot par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, tas tika izdarīts lielākajā daļā novada apdzīvoto vietu. Diemžēl, nezināmu iemeslu dēļ, Vestienai izstrādātajam projektam netika piešķirts finansējums. Iedzīvotāji atzīst, ka viņiem šī situācija ir ļoti nepatīkama, jo maksāt par kanalizācijas izvešanu ir dārgi un līdz ar to daļa kanalizācijas pa grāvjiem tek Kāla ezera virzienā.. Lai šo situāciju risinātu uzsākts darbs pie vienkāršota projekta izstrādes, kas sakārtotu kanalizācijas sistēmu Vestienā (konkrētajā teritorijā atrodas vairāk kā 24 mājas). Jautājums tiks skatīts tuvāko domes sēžu laikā. Iedzīvotāji pauda vēlmi iesaistīties ar finansiālu palīdzību, ja tas būtu nepieciešams.  

Tāpat iedzīvotājus uztrauc dzīvokļu trūkums pagastā, kas liedz potenciālajiem vestieniešiem uzsākt dzīvi pagastā. Iedzīvotāji uzsvēra, ka katrā daudzdzīvokļu namā ir vairāki brīvi dzīvokļi, kuros neviens nedzīvo. Taču to īpašnieki tukšos dzīvokļos nevēlas ne izīrēt, ne pārdot. Tā kā dzīvokļos neviens neuzturas ziemā tie netiek kurināti, kā dēļ aukstums izplatās uz kaimiņi dzīvokļiem. Šo problēmu deputāti aicināja risināt nosakot mājai apsaimniekotāju, kurš būtu tiesīgs kontrolēt, lai dzīvokļi tiktu pienācīgi apsaimniekoti. Tāpat jācenšas šo problēmu atrisināt sarunu veidā ar dzīvokļu īpašniekiem.

Vēl viens jautājums, kas izraisīja diskusijas bija Vestienas centrā esošie grausti, kuri kā bojā ciema skatu, tā ir bīstami drošībai, īpaši bērniem, kuri zinātkāres vadīti tos izvēlas par spēļu vietu. Tā kā minētās būves atrodas privātīpašumā, tad viss atkarīgs no to īpašnieka- sadarboties ar pagasta pārvaldi un nojaukt bīstamās būves vai arī nelikties par to ne zinis.. Diemžēl, prakse rāda otro variantu. Taču, kā atklāj Vestienas pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Vīle-Bērziņš, sarunas ar īpašnieku notiek un jācer, ka problēma tiks atrisināta.

Pārrunāti tika jautājumi par atkritumu apsaimniekošanu, skolēnu pārvadājumiem, ārsta trūkumu pagastā, ceļu stāvokli u.c.

Ar šo tikšanos noslēdzās vizītes pagastos. Nākamā tikšanās notiks Madonas kultūras namā 2.maijā plkst.17.30

 

E.Miķelsone

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums