Madonas vārds pasaulē-interesanti fakti

iesūtīts: 2016.01.11 09:26
Latvijā ir 6 pilsētas, kurās Madonas vārdā ir nosauktas ielas. Madonas iela ir Cesvainē, Jēkabpilī, Jūrmalā, Lubānā, Rīgā un Varakļānos. 2. Madonas vārds ir ezeram pie Madonas pilsētas.

Pēc vienas no versijām no ezera nosaukuma cēlies Madonas pilsētas vārds. 3. Madonas vārdā ir nosaukta upīte, kura iztek no Madonas ezera un tek cauri visai Madonas pilsētai. 4.Diemžēl Latvijā nav neviena ciema vai viensētas, kurai būtu dots Madonas nosaukums.

PASAULĒ

Madona ir Slovēnijas pilsētas Piranas piekrastē esošā ūdens akvatorija Triestes līcī Adrijas jūrā. Tas ir 13 ha liels brīnišķīgs zemūdens dabas parks un aizsargāts dabas piemineklis. Madona ir līcis Adrijas jūrā pie Horvātijas salas Veli Brijuna. Šī sala kopā ar vēl citām apkārtnes salām ietilpst Brijunu Nacionālajā parkā. Uz salas atrodas kūrorta komplekss. Salā ir subtropisks mitrs klimats, aug ozoli, olīvkoki un priedes. Īpašs salas lepnums ir 1 300 – 1 600 gadus vecs olīvkoks.

Madona ir ciems Pakistānas Ziemeļrietumu pierobežas provincē apmēram 170 km uz ziemeļiem no Pakistānas galvaspilsētas Islāmābādas. Madonas ciems atrodas gleznainā vietā Himalaju kalnos 2 000 m virs jūras līmeņa. Ciemā dzīvo puštuni, kuri pārsvarā ir zemnieki – audzē kviešus, kukurūzu un apelsīnus. Nodarbojas arī ar piena ieguvi un audzē liellopus.

Madona ir ciems Āfrikas valstī Zimbabvē. Madonas ciems atrodas Kalahari smiltājos aptuveni 1 080 virs jūras līmeņa. Ciemu apdzīvo ndebele etniskā grupa, kuri galvenokārt nodarbojas ar lauksaimniecību. Tā kā augsne nav pārāk auglīga, tad pārsvarā tiek audzēti mājlopi. Daļa iedzīvotāju dodas peļņā uz Dienvidāfrikas zelta raktuvēm.

Madona ir ciems Dienvidamerikas valstī Peru. Madonas ciems atrodas Rietumkordiljeras kalnu grēdā aptuveni 4 700 m virs jūras līmeņa. Ciema iedzīvotāji nodarbojas ar derīgo izrakteņu ieguvi. 45 % no Peru iedzīvotājiem ir indiāņi, 37 % – metisi un 15 % – eiropiešu izcelsmes.

Madonas vārda meklējumiem pasaules plašumos izmantota GeoNames ģeogrāfisko nosaukumu datubāze.

Informācijas avots : http://neogeo.lv/?p=13555


Informāciju ievietoja: Edīte Miķelsone
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums