Īstenots projekts “Siltuma pārvades sistēmas efektivitātes paaugstināšana Madonas novada Liezēres pagastā”

iesūtīts: 2015.11.12 16:22
SIA „Madonas Siltums” ar Kohēzijas fonda atbalstu ir īstenojis projektu “Siltuma pārvades sistēmas efektivitātes paaugstināšana Madonas novada Liezēres pagastā”, projekts uzsākts 2015.gada 24.aprīlī un tiks pabeigts 15.novembrī.

 Projekts tika realizēts Kohēzijas fonda programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.5.2.1.1. apakšaktivitātes „Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšanai” ietvaros, līgums ar VA „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” Nr.L-PCS-15-0135, (projekta identifikācijas Nr. PCS/3.5.2.1.1/14/06/027).  

          Kohēzijas fonda līdzfinansējums šajā projektā ir 40%. Plānotās kopējās izmaksas ir 531393,35 EUR, no tām attiecināmās izmaksas ir 439168,06 EUR, KF līdzfinansējums 175667,22 EUR, Madonas novada pašvaldības līdzfinansējums 30% apmērā no attiecināmajām izmaksām. Projekta laikā tika veiktapamatlīdzekļu demontāža, siltumtrases atjaunošana 1,6 km garā posmā no Liezēres pagasta Ozolu katlu mājas (Ozolu ielā 11), līdz Jaunatnes ielai 2 un Nākotnes ielai 4, un 22 siltummezglu izbūve.

          Iepirkuma procedūrā par tiesībām veikt būvniecību uzvarēja SIA „HALLE B”. Vēlamies pateikties SIA „HALLE B” par veiksmīgo sadarbību šā projekta realizēšanā, būvniecība tika pabeigta paredzētajā laikā, kaut gan būvniecībai atvēlētais laiks bija salīdzinoši īss. Būvuzraudzību šajā projektā veica SIA „GEO CONSULTANTS”.

          Ieguvumi no projekta realizācijas ir būtiski:

1)      Liezēres pagasta Ozolu ciemā ir izbūvētas jaunas rūpnieciski izolētas siltumtrases, līdz ar to samazināsies siltumenerģijas zudumi siltumtrasēs;

2)      Ir izbūvēti 23 siltummezgli, līdz ar to pilnīgi visiem SIA “Madonas Siltums” klientiem būs iespēja būs iespēja maksāt par faktiski patērēto siltumenerģiju saskaņā ar siltumenerģijas skaitītāja rādījumiem, regulēt siltumenerģijas padevi.

 

           SIA „Madonas Siltums” šī projekta galvenais mērķis bija īstenot to, lai uzlabotu esošo Liezēres pagasta centralizetās siltumapgādes sistēmas energoefektivitāti, rekonstruējot Ozolu katlu mājas saistīto siltuma tīklu cauruļvadu posmus, kā arī izbūvējot individuālos siltummezglus, tādā veidā nodrošinot nepārtrauktu un stabilu siltumenerģijas piegādi esošajiem un jaunajiem patērētājiem, lai samazinātu vai noturētu siltumenerģijas izmaksas pašreizējā līmenī, paaugstinātu uzņēmuma vērtību, kā arī kopējos siltuma zudumus trasēs samazinātu no 1 766,8MWh/gadā uz 215,6MWh/gadā.

               


SIA "Madonas siltums"

‌Ievietoja: E.Miķelsone
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums