Projektā „Sporto visa klase” piedalās ar madonieši

iesūtīts: 2015.11.06 12:52
Madonas pilsētas 1.vidusskolas 3.c klase šogad piedalās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajā projektā „Sporto visa klase”.

6. novembrī Madonas pilsētas 1. vidusskolas sporta zālē notika pirmā nodarbībā un svinīgā projekta atklāšana, kurā piedalījās 1-4. klašu audzēkņi. Uzrunas klātesošajiem teica direktora pienākumu izpildītāja Inese Strode, izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne un sporta darba organizators Māris Gailums, paužot gandarījumu un prieku par iesaistīšanos projektā. Arī audzēkņi bija sagatavojuši priekšnesumus- kopīgu vingrošanu mūzikas pavadībā, kā arī savu prasmju dažādos sporta veidos demonstrāciju.

Šī mācību gadu laikā 3.c klases audzēkņiem sports notiks nevis 2, bet gan 5 reizes nedēļā.

 

Papildus info:

Projekta idejas autors, Olimpiskais vicečempions un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers akcentē, ka projekts plānots četrus gadus un tajā brīvprātīgi iesaistīsies ne mazāk  kā 120 klases un 3000 bērnu. “Šis nav projekts Olimpiešu sagatavošanai, tas paredzēts bērnu veselības nostiprināšanai, viņu stājas uzlabošanai un motivācijas radīšanai nodarboties ar sportu. Ceru, ka projekta laikā izdosies pārliecināt izglītības politikas veidotājus par sporta stundu skaita palielināšanas nepieciešamību. Jau tagad redzam, ka interese ir liela un jau projekta otrajā sezonā esam sasnieguši 49 klases un gandrīz 1200 bērnus.”

Atklāšanas ceremonijā katra klase saņēma projekta “Sporto visa klase” karogu, kas simbolizē viņu piederību projektam. Pēc atklāšanas ceremonijas visi dalībnieki devās uz blakus esošo “Arēna Rīga”, kur klātienē varēja noskatīties VTB Vienotās basketbola līgas spēli starp “VEF Rīga” un “Tsmoki-Minsk” komandām.

Projekts paredz iesaistītajiem skolniekiem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā. Projekta otrajā sezonā piedalīsies jau 43 3.klases un 6 4.klases, kas dalību projektā uzsāka 2014./2015.mācību gadā.

 

Edīte Miķelsone

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums