Madona uzsāk gatavošanos 90. jubilejas gadam

iesūtīts: 2015.09.28 13:24
Ar dažādu ieceru, ideju un vēlmju ieskicēšanu un apzināšanu Madonas novada pašvaldībā ir uzsākts darbs pie nākamā - Madonas deviņdesmitās jubilejas gada pasākumu un norišu kalendāra.

Lai arī plāns ir tikai sākotnējā tapšanas stadijā, jau šobrīd ir zināms, ka kulminācijas pasākumi norisināsies 3. un 4. jūnijā ar Raimonda Paula dižkoncertu pilsētas hallē. Taču pasākumi Madonas deviņdesmitgades zīmē noritēs visa gada garumā visdažādākajās jomās, iesaistot plašu iedzīvotāju skaitu - kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās, saimnieciskās organizācijas un uzņēmējus, kā arī brīvprātīgos. Pirmais Madonas jubilejai veltītais pasākums sāksies jau šoruden - novembrī Madonas muzejs organizē konkursu skolēniem "Uzcel savu Madonu!".

Jubilejas gada norisei izveidotā darba grupa, kurā ietilpst pašvaldības speciālisti un iestāžu vadītāji, ir nākusi klajā ar daudzveidīgu piedāvājumu, ņemot vērā arī šā gada pilsētas svētku apmeklētāju anketu rezultātus. Ieceru pamatā ir radīt programmu saistošu visu paaudžu iedzīvotājiem - konkursus un radošās darbnīcas mazuļiem, skolu jauniešiem un ģimenēm, izstādes mākslas baudītājiem, simfoniskās, garīgās un populārās mūzikas koncertus, Madonas garšas ēdienkarti gardēžiem, sportiskas aktivitātes aktīvās atpūtas cienītājiem, zaļumballes, jaunus vides objektus un gaismas instalācijas pilsētniekiem un visiem ciemiņiem. Pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris uzsvēra, ka īpaša uzmanība tiks vērsta uz brīvdabas estrādes sakārtošanu un citām vietām pilsētā, kur paredzēts vairāk aktivitāšu.

Iepriekšējie plašāka mēroga pilsētas svētki norisinājās 2006. gadā, kad Madona atzīmēja 80. gadskārtu kopš pilsētas tiesību piešķiršanas. 

Dz. Stradiņa,

E. Miķelsones foto

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums