.

Biškopības saimniecība vāc līdzekļus aizsargtērpiem bērnu ekskursiju grupām

iesūtīts: 2015.09.22 11:35
Lai bišu drava varētu kļūt par drošu un aizraujošu skolēnu ekskursiju galamērķi, Madonas novada biškopības saimniecība “Kalnu medus” uzsākusi līdzekļu vākšanu 45 aizsargtērpu iegādei - veselam skolēnu autobusam

Ikviens cilvēks var atbalstīt šo ieceri vietnē www.projektubanka.lv.

Kā stāsta biškopis Sandris Akmans, bērni parasti ar lielu interesi vēlas doties dravā, atvērt bišu stropus un iepazīt bišu dzīvi. Lai, darbojoties dravā, bērni būtu pasargāti no bišu dzēlieniem, plānots iegādāties 45 bērnu aizsargtērpus, kā arī piecus pieaugušo aizsargtērpus pavadošajam personālam un piecas dūmu kannas bišu apdūmošanai.

“Mans mērķis - padarīt bišu dravu par izzināt rosinošu un drošu skolēnu ekskursiju galamērķi. Vēlamies nodrošināt skolēnus un skolotājus ar augstas kvalitātes aizsargtērpiem un dūmu kannām, kas pilnībā aizsargā no bišu dzēlieniem. Tā varēsim droši iepazīties ar bišu dzīvi stropā un to lomu dabā, kā arī iepriecināt bērnus no tuvākas un tālākas apkaimes,” stāsta biškopis Sandris Akmans.

Viesojoties dravā, skolēni tiks iepazīstināti arī ar bioloģisko augu daudzveidību pļavu, mitrāju biotopos un biškopības produktu pārstrādi, tāpēc šāda ekskursija ir ieguldījums katra bērna izpratnes veidošanā par norisēm dabā, cilvēka un dabas sinerģiju, kā arī veselīgu dzīvesveidu.

Vairāk kā divus mēnešus ilgās kampaņas laikā iecerēts savākt 3495 eiro, bet, ja šajā periodā līdzekļi netiks savākti, veiktie ieguldījumi tiek atgriezti atbalstītājiem. Atbilstoši ieguldījuma summai atbalstītāji kā pateicību var saņemt medu un tā produktus, kā arī ekskursiju Latvijas augstākajā dravā Gaiziņkalnā. Ieguldījumu vākšana notiek šeit: https://projektubanka.lv/projects/bisu-drava-skoleniem

Projektu banka ir Latvijā radīta kolektīvā ieguldījuma platforma, kur ikviens cilvēks var vākt līdzcilvēku finansējumu radošu, sabiedrībai nozīmīgu ideju īstenošanai. Platformas mērķis ir ne vien palīdzēt rast līdzekļus jaunām idejām, bet arī popularizēt kolektīvā ieguldījuma principu Latvijas sabiedrībā. Projektu banka top ar Sabiedrības Integrācijas fonda atbalstu, projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums