.

Apbalvoti "LMT Latvijai" uzvarētāji!

iesūtīts: 2015.06.10 09:33
9.jūnijā, Madonas novada pašvaldībā tika paziņoti četri "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) projektu konkursa "LMT Latvijai" uzvarētāji.

Pateicoties LMT piešķirtajam finansējumam, Liezērē iegādāsies sporta inventāru, Barkavas jauniešu deju kolektīvam darinās tautas tērpus, Praulienas pagastā iekārtos rotaļu laukumu, savukārt pie Sarkaņu bibliotēkas labiekārtos apkārtni.

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās LMT viceprezidents Gunārs Danbergs, Madonas novada pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts, LMT biznesa klientu centra "Rēzekne" vadītājs Edgars Repelis un projekta finālisti.

"LMT vienmēr ir bijis svarīgi labas domas pārvērst darbos, tādēļ esam gandarīti atbalstīt Madonas novada iedzīvotājiem būtisku projektu īstenošanu. LMT lepojas ar katru, kurš uzņemas atbildību par sava novada attīstību un dara, tādēļ priecājamies par Madonas novada iedzīvotājiem, kuri īstenos idejas un uzlabos dzīvi savā pilsētā," sacīja LMT viceprezidents Gunārs Danbergs. 

Projektā "LMT Latvijai" varēja piedalīties ikviens Madonas novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona. Projekta mērķis ir sniegt iespēju īstenot iedzīvotājiem nozīmīgas ieceres, padarot sakoptāku vidi, dažādojot sabiedriskās dzīves aktivitātes un veicinot savas pilsētas izaugsmi.

Madonas novada pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts: "Zem guloša akmens ūdens netek – vēsta sena tautas gudrība. Man prieks, ka mūsu novadā bija, ir un, esmu pārliecināts, arī būs aktīvisti, kam nepietiek ar to, ko kāds cits ir gatavu nolicis priekšā. Gribu novēlēt, lai viņu radošā enerģija nekad neapsīkst – pat, ja mērķa sasniegšana brīžiem šķiet kā Sīzifa akmens, kas atkal un atkal ripo atpakaļ. Jo grūtāks ir ceļš uz mērķi, jo lielāks gandarījums par tā sasniegšanu. Lai izdodas!"

Pirmajā konkursa kārtā projektus vērtēja LMT un pašvaldības žūrija, otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteica paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski vietnē lmt.lv/lmtlatvijai un aizpildot balsošanas anketas Madonas novada pašvaldībā, savukārt LMT klienti varēja balsot arī ar īsziņas palīdzību.

Visi no 15 saņemtajiem projektu pieteikumiem tika izvirzīti iedzīvotāju balsojumam. Apkopojot elektronisko un klātienes balsojumu, tika noteikti četri konkursa uzvarētāji, par kuriem kopumā balsots vairāk nekā 16 000 reižu. 

Madonā "LMT Latvijai" uzvarējušie projekti:

Aktivitātes visām paaudzēm!

Biedrība "Ozols un zīle" vēlas Liezēres pagastā veicināt un popularizēt veselīgu, sportiski aktīvu un daudzveidīgu dzīvesveidu bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru vidū. Tāpēc, lai uzlabotu Liezēres pagasta iedzīvotāju dzīves kvalitāti, tiks iegādāts daudzveidīgs sporta inventārs, ļaujot katram izvēlēties sev piemērotāko sporta veidu. 
Projekta iesniedzējs: Marika Prokiraite, Biedrība "Ozols un zīle"
Finansējums: 1968,10 eiro

Barkavas jauniešu deju kolektīva atbalsts
Pēc 25 gadu pārtraukuma Barkavas kultūras namā atsāka darboties jauniešu deju kolektīvs. Lai varētu priecēt skatītājus un visus tautu deju cienītājus, ir nepieciešams nodrošināt deju kolektīvu ar tautas tērpiem. Gatavošanās gaidāmajiem Dziesmu un Deju svētkiem nav tikai repertuāra apgūšana. Šādai svētku reizei ikvienam dalībniekam jāsagādā arī atbilstoša goda kārta – tautas tērps.
Projekta iesniedzējs: Aleksandrs Šrubs, biedrība "Mēs-Barkavas pagastam" 
Finansējums: 1800 eiro

PII "Pasaciņa" bērnu laukuma labiekārtošana

Ar projekta īstenošanu bērnu dārzam "Pasaciņa" tiks radīta attīstoša, droša un skaista rotaļu vide. Rotaļu laukums kļūs par aizraujošu fiziskās aktivitātes centru, radošuma un izpētes objektu, par iemeslu vairāk laika pavadīt ārpus telpām. Laukumiņa labiekārtošanā tiks iesaistīti visi – iestādes personāls, bērnu vecāki un pagasta pārvalde.
Projekta iesniedzējs: Guna Ruļuka, Praulienas pagasta PII "Pasaciņa" 
Finansējums: 1997,65 eiro

"Rakt un rakstīt…" /A.Līce/ 
Sarkaņu bibliotēkas apkārtnes labiekārtošana. Andai Līcei – dzejniecei, publicistei, ir savs daiļdārzs, jo pēc profesijas viņa ir daiļdārzniece. Iepriekš bibliotēkai dāvājusi savas grāmatas, šogad – stādus no ziemciešu kolekcijas. Labiekārtošanas projekta laikā tiks sakārtota lietus ūdens novadīšana gruntī, uzstādīta Brīvdabas Lasītava ar “interaktīvo" tāfeli, uz kuras rakstīt A. Līces dzejoļus, izveidota 50m2 liela puķu dobe. Lieliska dāvana novadniecei, novadam un viņas dzejas cienītājiem.
Projekta iesniedzējs: Irina Bačuka, Sarkaņu pagasta pārvalde
Finansējums: 1660 eiro 


 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums