.

Premjere apmeklē Madonas slimnīcu

iesūtīts: 2015.04.29 16:19
Lai iepazītos ar Madonas slimnīcas darbu, kā arī lai pārrunātu aktualitātes veselības aprūpē, 30. aprīlī īsā darba vizītē Madonu apmeklēja premjerministre Laimdota Straujuma.

Vizītes gaitā premjere iepazinās ar uzņemšanas, hemodialīze, terapijas nodaļām, kā arī operāciju bloku un ķirurģijas nodaļu.

Tikšanās laikā ar slimnīcas un pašvaldības vadītājiem, kā arī darbiniekiem tika apsriesti vairāki būtiskus jautājumus, tostarp par Veselības nozari reglamentējošie tiesību aktiem, to komplicētību un pretrunīgumu (izpildes nesaistīšana ar finansējumu: MK noteikumi Nr.1529: Laboratoriju akreditācija, stacionāra apmaksa (DRG) sekas lokālajām slimnīcām, uzņemšanas nod. finansēšana), par MK noteikumiem Nr.44: proporciju aprēķinu problēma ES projektos – finansējuma sasaistīšana tikai ar valsts budžeta apmaksātu pakalpojumu sniegšanu kā rezultātā slimnīcā atsevišķi jāuzskaita, jāaprēķina un jāsniedz atskaites par pakalpojumu apjomiem, kuri sniegti par maksu struktūrvienībās, kurās ieguldīts ES projektu finansējums, par e-veselības ieviešanu un esošo slimnīcu IT savietojamību, Valsts institūciju Informācijas sistēmu efektīvāka izmantošanu atskaišu skaita samazināšanai – pašlaik līdzīgas vai identiskas atskaites prasa Valsts Kase, VID, CSP, Nacionālais veselības dienests, kā arī par minimālās algas celšanas sekām no slimnīcas viedokļa –paaugstinot minimālo algu darbiniekiem slimnīcā veidojas situācija, ka jāpaaugstina arī darba samaksa pārējiem darbiniekiem, kuru alga bija virs minimālās algas, tam finansējuma nepietiek un par Masterplāna izstrādi, Veselības aprūpes pakalpojumu plānošanu un attīstību, ārstu piesaisti reģioniem.

Vizītes noslēgumā premjere izteica gandarījumu par vizīti un Madonas slimnīcas sasniegto profesionālajā ziņā.

Iepriešējo reizi premjerministre Madonas novadu apmeklēja 2014. gada 4. aprīlī. Informācija un foto no iepriekšejās vizītes šeit


Dz. Stradiņa.

Foto: E.Miķelsone
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums