Palīdzēsim izveidot LEGO robotikas pulciņu bērniem

iesūtīts: 2015.04.22 08:41
Madonas Bērnu un jauniešu centra projekts „Inventāra un aprīkojuma iegāde LEGO robotikas pulciņa izveidei Madonā” guvis atbalstu pirmajā kārtā Rietumu bankas labdarības fonda un „Latvijas Avīzes” konkursā „Sprīdis labākai dzīvei”, un izvirzīts sabiedrības balsošanai.

Projekta rezultātā 2015.gada septembrī tiks atvērts inovatīvs bērniem un jauniešiem paredzēts kvalitatīva brīvā laika pavadīšanas pulciņš, kas attīsta tehniskās jaunrades, sociālo un digitālo prasmju pilnveidi, izmantojot LEGO robotiku. Projekta galvenā mērķauditorija būs bērni no 8 līdz 12 gadu vecumam, Pulciņš atradīsies jauniešu centrā “KUBS”, Raiņa ielā 12, Madonā. Pulciņu vadīs skolotāja Ināra Meikališa, kura 2013./2014.m.g. izgāja pārkvalifikācijas kursus un apguva metodes un tehnoloģijas programmā “Modernā interešu izglītība”, lai audzēkņiem pasniegtu tehnisko jaunradi interesantā veidā, tajā skaitā LEGO robotiku.

Aktuālākā problēma, lai atvērtu LEGO robotikas pulciņu ir aprīkojuma trūkums, t.i., LEGO MINDSTORMS roboti, datori ar EV3 programmatūru, tāpēc projekta ietvaros piesaistītais Rietumu bankas labdarības fonda finansējums EUR 2360,-  tiks izlietots nepieciešamā inventāra iegādei.

Pievēršanās tehniski radošām aktivitātēm veicinās bērnu pozitīvu pieeju lietderīgai brīvā laika pavadīšanai, attīstīs prasmes, kas nepieciešamas tālākās savas karjeras veidošanā.

Atbalstot bērnu iespējas nodarboties robotikas pulciņā, aicinām nobalsot līdz 1.maijam par projektiem mājas lapās    www.rblf.lv un http://www.la.lv/spridis/, aizpildot anketu  http://www.visidati.lv/aptauja/1069955187/ un atzīmējot projektu Nr.5.

 

Gunita Kļaviņa

Madonas Bērnu un jauniešu centra direktore

bjc@madona.lv

29333762

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums