Novads pošas vasarai!

iesūtīts: 2015.04.20 14:54
To cik radoša un pedantiska ir mūsu ainavu arhitekte Agnese Silupa visspilgtāk redzējām pagājušajā vasarā, kad pilsētu rotāja viņas veidotās puķu dobes un apstādījumi. Arī šogad mūs priecēs jauni un skaisti apstādījumi gan pilsētā, gan iespējams pagastos.

Sarunas laikā Agnese ar aizrautību rādija savas skices un idejas pilsētas izdaiļošanai (vasaras puķu dobes)- gan klasiski, gan neredzēti salikumi! Ainavu arhitekte atklāj, ka šogad plānots sakopt Mīlestības graviņu Madonā un teritoriju ap pilsētas strūklaku. Iecere ir atjaunot arī pašu strūklakas elementu.

Plānā ir arī Upes skvēra bērnu rotaļu laukuma labiekārtošana- seguma izveide, apstādījumu ierīkošana. Tiks turpināts darbs pie jaunu soliņu novietošanas pilsētā.

Arvien lielāku rosību teritoriju sakopšanā un labiekārtošanā izrāda pagasti (pārvaldes un iestādes), kas vēršas pie padoma, stāsta ainavu arhitekte.

Šogad pilsētu izdaiļos 3-5 jaunas ziemciešu dobes, kuras galvenokārt tiek veidotas no cilvēku saziedotajiem stādiem. Savukārt dobes akcenti tiks iegādāti no stādaudzētavām. Lielu paldies Agnese saka Dailai Senbergai un  Skaidrītei Daņilovai, kas pagājušā gada rudenī pilsētai atdāvināja tulpju un narcišu sīpoliņus. Atdāvinātās sīpolpuķes ir iestādītas vairākas dobēs (pie kultūras nama, pie sporta centra, pie 1.vidusskolas, ziemciešu dobē Valdemāra/Raiņa ielas krustojumā) pilsētā un ar savu ziedēšanu priecēs mūs pavisam drīz.

Ir iecere pārveidot un labiekārtot arī Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas teritoriju, stāsta Agnese. Tiek meklēti risinājumi madoniešu iemīļotās karjera teritorijas sakopšanai un labiekārtošanai nākotnē.

Ikviens novada iedzīvotājs, kurš vēlas iesaistīties pilsētas ziemciešu sortimenta papildināšanā, var atdāvināt savus ziemciešu stādus, kuri ir kļuvusi lieki piemājas vai vasarnīcas dārziņā. Sazinies ar mums:

Dārzniece Gita Lutce:+371 29 287 466

Ainavu arhitekte Agnese Silupa: +371 26 360 329

Ar Agnesi Silupu sarunājās Edīte Miķelsone


Foto: 2014. gada vasara /E. Mikelsone/
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums