RTU paraksta līgumu ar LIAA par biznesa inkubatoru veidošanu Madonā

iesūtīts: 2015.04.14 08:50
«Šis ir ļoti nozīmīgs solis Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) stratēģiskajā attīstībā,» sacīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis pirmdien, 13. aprīlī, parakstot līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par biznesa inkubatoru izveidi un apsaimniekošanu Cēsīs un Madonā. RTU ne tikai nodrošinās finansējuma administrēšanu, bet, izmantojot savu zinātniski pētniecisko bāzi, jaunajiem uzņēmējiem piedāvās arī konsultatīvus pakalpojumus, tā veicinot biznesa un inovāciju attīstību Vidzemē.

«Tas, ka līgums tiek slēgts ar RTU, ir pašsaprotami,» sacīja LIAA direktors Andris Ozols, akcentējot gan RTU infrastruktūru, kas ir piemērota jauno uzņēmumu inkubēšanas procesam, gan arī sadarbības pieredzi ar RTU, kas jau iepriekš sniegusi, piemēram, prototipēšanas pakalpojumus uzņēmējiem.

RTU un LIAA līgumu parakstīja L. Ribickis un A. Ozols. Pasākumā piedalījās arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, Cēsu domes deputāts Imants Timermanis un Madonas domes Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītājs Romans Hačatrjans.

Inkubatoru darbības administrēšana ir nozīmīgs solis RTU Cēsu filiāles attīstībā, veidojot biznesa un inovāciju centru Vidzemē. Līguma mērķis ir veicināt jaunu komersantu  veidošanos un attīstību Vidzemes plānošanas reģionā. RTU atbilstoši līguma nosacījumiem uzņemas biznesa inkubatoru operatora lomu, inkubācijas periodā nodrošinot Cēsu un Madonas jaunos uzņēmējus ar telpām un konsultācijām uzņēmējdarbības jautājumos. RTU uzņēmējiem piedāvās konsultācijas par jaunu produktu un tehnoloģisko procesu attīstību, specializētus juridiskos pakalpojumus, prototipēšanu, konstruēšanas un starptautiskā mārketinga pakalpojumus, kā arī uzņēmumu procesu vadības sistēmas izstrādi un ieviešanu, laboratorijas iekārtu izmantošanu, dizaina konsultācijas un reklāmas pakalpojumus.

«Universitātes būtība un sūtība nav tikai studiju procesa nodrošināšana, bet arī zinātniskā pētniecība un tehnoloģiju pārnese,» pēc līguma parakstīšanas akcentēja L. Ribickis. Tāds ir arī RTU stratēģiskais mērķis — kļūt par trešās paaudzes tipa universitāti, kas nodrošina ne tikai augstas kvalitātes izglītību, bet arī izcilu pētniecību un inovāciju un tehnoloģiju pārnesi, tādējādi zinātnes sasniegumus iedzīvinot praksē. Atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem uzņēmumiem ir lieliska iespēja RTU zinātnieku pētījumos gūtās atziņas iedzīvināt praksē.

Līgums paredz, ka RTU biznesa inkubatora pakalpojumus Madonā un Cēsīs nodrošina līdz šā gada 31. oktobrim un kopējā summa par pakalpojumu sniegšanu ir 379 000 EUR. Taču R. Aleksejenko akcentēja, ka «līguma parakstīšana ir tikai starta šāviens biznesa inkubatoru attīstības procesam». Viņš pieļāva iespēju, ka RTU pieredzi, administrējot Cēsu un Madonas inkubatorus, varētu izmantot kā modeli tālākai inkubatoru attīstībai Latvijā.

Pēc līguma parakstīšanas pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar nesen izveidoto RTU Dizaina fabriku, kur studenti un zinātnieki var veidot savu izgudrojumu prototipus un uzņēmēji var saņemt prototipēšanas pakalpojumus.

Informāciju sagatavoja:

RTU Komunikācijas nodaļa

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums