Plāno atbalstīt topošos mediķus, kas vēlas strādāt Madonas slimnīcā

iesūtīts: 2015.03.26 17:36
26. martā Madonas slimnīcā notika RSU diena, kas pulcēja vairākus desmitus Madonas novada jauniešu, kas savu dzīvi, iespējams, vēlas saistīt ar medicīnu un veselības aprūpi.

Programmas sākumā jaunieši sadalījās vairākās grupās un devās ekskursijā pa Madonas slimnīcu, apskatot radioloģijas nodaļu, uzņemšanas nodaļu, procedūru kabinetus, kā arī laboratoriju.

Jauniešus uzrunāja Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs, kas klātesošajiem demonstrēja prezentāciju par slimnīcu. Tāpat viņš mudināja jauniešus pēc studijām atgriezties Madonā. Slimnīcas vadītājs uzsver, ka svarīgi ir nodrošināt personāla pēctecību un slimnīca ar prieku uzņemtu jaunus speciālistus. Prezentācijā par slimnīcu vadītājs norādīja, ka slimnīcai ir (vai nākotnē būs) nepieciešami dažādu nozaru speciālisti- anesteziologs reanimatologs, narkologs, psihiatrs, oftalmologs, rehabilitalogs, endokrinologs, pediatrs, otoloringalogs, ginekologs, neirologs, radiologs, ķirurgs, traumatologs, internists, nefrologs.

Madonas slimnīcas neiroloģe Inese Irbe kā priekšrocību praksei, rezidentūrai, kā arī darbam reģiona slimnīcā (salīdzinājumā ar Rīgu) min iespēju vairāk praktiski darboties (studiju gados), tikt pamanītam un novērtētam, jo katrs jauns speciālists laukos ir vērtība. Tāpat arī atalgojums ir konkurētspējīgs, stāsta I.Irbe. Neiroloģe stāsta, ka maldīgs ir priekštats, ka lauku slimnīcās nekas nenotiek un tām ir zems līmenis. Madonas slimnīca ir moderna un arī kolektīvs ir atbildīgs, teic Inese Irbe.

Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters aicina jauniešus atgriezties novadā un strādāt savu cilvēku labā. Slimnīca var iegādāties modernāko aparatūru un tehniku, taču ir vajadzīgi augsti kvalificēti, atbildīgi un strādāt griboši cilvēki. Priekšsēdētājs aicināja katru jaunieti atstāt savu kontaktinformāciju, lai vajadzības gadījumā ar viņiem sazinātos.

Tāpat plānots arī finansiāls  atbalsts (pašvaldībai sadarbojoties ar RSU, kā arī Pētera Avena fondu) topošajiem mediķiem, kas vēlas strādāt Madonas slimnīcā- stipendiju vai kādā citā formā. Tas interesentam jāpārrunā ar slimnīcas vadītāju vai domes priekšsēdētāju individuāli.

Savukārt RSU rektors profesors Jānis Gardovskis uzsvēra, ka svarīgi, lai augstas kvalitātes medicīnas un veselības aprūpe būtu arī reģionos. Rektors teic, ka universitāte (RSU) jūtas par to atbildīga. Tāpat rektors klātesošos iepazīstināja ar informāciju par RSU sniegtajām iespējām medicīnas un veselības aprūpes studijā. 

Vizītes beigās tika noslēgts sadarbības memorands starp Madonas novada pašvaldību un Rīgas Stradiņa universitāte, kas paredz ciešāku sadarbību nākotnē.

Edīte Miķelsone

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums