.

Piešķirts finansējums bērnu un jauniešu kolektīvu tērpu iegādei

iesūtīts: 2015.02.11 13:09
No 2015. gada 6. līdz 12. jūlijam Rīgā notiks XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuros piedalīsies arī Madonas novada bērnu un jauniešu kolektīvi.

Lielajam notikumam gatavojas Madonas novada tautas un mūsdienu deju kolektīvi, folkloras kopas, kori, teātri, vizuālās un lietišķās mākslas pulciņi, vokālie, vokāli instrumentālie un koklētāju ansambļi, simfoniskie un pūtēju orķestri. Kopā tie ir 107 kolektīvi (2095 dalībnieki). Kuri kolektīvi varēs doties uz lielo svētku notikumu, noteiks skates.

Svētki prasa, lai būtu svētku tērpi, saka izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne. Jau kopš 2010. gada Madonas novada pašvaldība atbalsta kolektīvus, piešķirot finansējumu jaunu tērpu iegādei. Ik gadu tie ir vairāki tūkstoši, šogad piešķirts finansējums 26 726 eiro apmērā.

Kā stāsta S.Seržāne, lielākā daļa finansējuma aizies tautas deju kolektīvu tērpu iegādei- brunčiem, puišu biksēm, blūzēm, vestēm, žaketēm un pastalām, jo šajā kategorijā ir vislielākais kolektīvu skaits.

Aktuāls jautājums deju kolektīviem bijuši apavi. Iepriekšējos gados ieguldīts kolektīvos apģērbos, tagad pienācis laiks arī apaviem. Priecē, ka pakāpeniski esam šo lietu sakārtojuši un uz svētkiem kolektīvi varēs gan skaisti dziedāt un dejot, gan izskatīties, stāsta S.Seržāne.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri notiek reizi piecos gados. Bērni un jaunieši ir tie, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un godā turētas. 

Edīte Miķelsone



Foto: Ilustratīvs
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums