.

Eiropas gada attīstībai labas gribas vēstniece apmeklē Madonas novadu

iesūtīts: 2015.01.27 15:53
2015. gads pasludināts par Eiropas gadu attīstībai, kura mērķis ir informēt sabiedrību par Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu attīstības sadarbības politiku un rezultātiem, kā arī skaidrot šīs politikas nozīmi un ieguvumus.

ES tematiskā gada oficiāla atklāšana notika 9. janvārī Latvijā kā ES Padomes prezidējošajā valstī. 14. janvārī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja Eiropas gada attīstībai labās gribas un jauniešu vēstniekus - sabiedrībā zināmus cilvēkus, kas brīvprātīgi atbalstīs Eiropas gada aktivitātes un veicinās attīstības sadarbības jautājumu popularizēšanu.

Labas gribas vēstnieces goda pienākumus gada garumā pildīs Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede, apņemoties veicināt informētību un izpratni par abpusējiem ieguvumiem no attīstības sadarbības, kā arī popularizēt kopīgas atbildības sajūtas jēdzienu aizvien vairāk savstarpēji atkarīgajā pasaulē starp Eiropas un jaunattīstības valstīm.

Šī gada laikā plānoti vairāki braucieni uz Latvijas pašvaldībām, lai sīkāk iepazītu to līdzšinējo pieredzi attīstība sadarbības jomā un informētu par Eiropas gada attīstībai mērķiem, aktivitātēm un iespējām. 

28. janvārī LPS ģenerālsekretāre un LPS ārējo sakaru nodaļa devās vizītē uz Madonas novadu, kur iepazinās ar novadā īstenotajām aktivitātēm attīstības sadarbības jomā un diskutēja par šo aktivitāšu nozīmi un turpināšanu. 

Madonas novads 2014. gada augustā noslēdza sadarbības līgumu ar Logojskas pašvaldību Baltkrievijā. Savukārt, 2013. gada augustā parakstīts sadraudzības līgums starp Madonas novada pašvaldību un Boržomi pašvaldību. Pagājušā gadā Boržomi tautas deju kolektīvs viesojās Madonā, kur pilsētas svētku ietvaros sniedza koncertu madoniešiem. Savukārt augustā uz Boržomi devās TDA "Vidzeme", kur sniedza koncertu Latvijas- Gruzijas sadraudzības dienu ietvaros. Savukārt uz Latvijas Valsts svētkiem pagājušajā gadā Madonā viesojās Boržomi vadības pārstāvji. Sadarbība ar Boržomi apgabalu ir izveidojusies laba, tā turpināsies arī uzņēmējdarbības jomā. 

2014. 2014. gada 31. decembrī noslēdzās Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007.-2013. gadam projekts. Tā mērķis bija veicināt Latvijas, Igaunijas un Krievijas pierobežas reģionu ekonomisko un sociālo integrāciju, attīstot sadarbību starp šo reģionu uzņēmējiem, valsts iestādēm un pašvaldībām. Projekta laikā notika dažādas aktivitātes, piemēram, Madonas uzņēmējdienas. 

Tāpat Madonas novadam ir sadraudzības partneri Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā un Vācijā.

Informāciju ievietoja Edīte Miķelsone 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums