Pilsētas eglē mirdz spožas virtenes

iesūtīts: 2014.12.08 08:30
6. decembrī Saieta laukumā Madonā pulcējās lieli un mazi madonieši, lai kopīgi sagaidītu egles iedegšanu.

Šogad pilsētas eglē mirdz jauni rotājumi. Kopējais eglītē sakārto gaismiņu garums ir aptuveni viens kilometrs. Lai eglīti sapostu svētkiem bijušas vajadzīgas 5 stundas, taču gatavošanās pilsētas dekorēšani ilgusi visu novembra mēnesi.Īpašs ir arī fakts, ka lielā un kuplā egle ir dabīga.

Arī Madonas pilsētā ir krietni vairāk Ziemassvētku rotājumu- gan uz ielu apgaismojumu stabiem, gan Saieta laukuma strūklakas.Kā atzīst Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris, Saieta laukuma strūklaku bija ieplānots rotāt jaunos, skaistos un neredzētos rotājumos. Taču pagājušās nedēļas sākumā uzņēmums ar ko bija noslēgta vienošanās par rotājumu izveidi atklāja, ka rotājumus laikā nepaspēs izgatavot. Tāpēc nācies improvizēt un pašiem radīt rotājumus. 

Visu sestdienu pilsētā notika dažādi Ziemassvētku tēmai veltīti pasākumi- varēja darboties radošajās darbnīcās, nosūtīt vēstuli ziemassvētku vecītim, piedalīties Ziemassvētku tirdziņā, kā arī baudīt dažādus mākslinieciskos priekšnesumus. Ziemassvētku pastā Madonas Valsts ģimnāzijā visu pēcpusdienu darbojās rūķi.Kā pačukstēja rūķi, tad liela daļa vēstuļu sūtītāju Salatētim lūdza jaunākās veikalos pieejamas spēles, lelles, kā arī planšetes un datorus.  Taču daļai bērnu lielākā vēlme bijusi, lai šajos ziemassvētkos Salatētis dāvanas atnes mammai un tētim.

 
Edīte Miķelsone
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums