Vizīte Vaijē

iesūtīts: 2014.11.28 12:11
Laikā no 2014.gada 21. līdz 24. novembrim novada pašvaldības izpilddirektors Ā.Vilšķērsts, kura pienākumos ietilpst arī starptautiskās sadarbības pasākumu koordinēšana, apmeklēja Vaijes pašvaldību Vācijā.

Apmeklējuma laikā notika tikšanās ar Vaijes – Madonas draudzības biedrības vadītāju Gerdu Edenu (Gerd Eden), kā arī ar jauno Vaijes pašvaldības vadību – birģermeistaru Andreasu Bovenšulti (Andreas Bovenschulte) un administrācijas vadītāju Inu Pundzak-Bleit (Ina Pundsack-Bleith) , kas uzsāka darbu ar šā gada 1.novembri (birģermeistara vēlēšanas notika jau 25.maijā kopā ar eiroparlamenta vēlēšanām). Tikšanos laikā tika apspriesti 2015.gada sadarbības pasākumu priekšlikumi un šo pasākumu norises termiņi. Tika saskaņota Vaijes – Madonas draudzības biedrības delegācijas vizīte Madonā un kaimiņu novados 2015.gada jūlija mēneša pēdējā nedēļā un Madonas pūtēju orķestra vizīte Vaijē oktobra mēnesī – datumi vēl tiks precizēti, jo ir vēlme pieskaņot šo vizīti ikgadējam rudens gadatirgum Brēmenē (Freimarkt), lai nodrošinātu orķestrim iespēju koncertēt plašākas publikas priekšā. Apspriežot pūtēju orķestra vizīti, patīkami bija dzirdēt jaunā birģermeistara, kurš pats ir spēlējis pūšamos instrumentus, viedokli, ka par muzikālā snieguma kvalitāti nekādu šaubu nav, ja orķestris vai koris nāk no Latvijas.

Bez tam laikā no 2015.gada 23.-30.jūlijam Vaijē tiks organizēta trīspusējā Vaijes – Madonas - Kulēnas skolēnu vasaras nometne (šogad šāda nometne bija organizēta Madonā). Šādas nometnes turpmāk aizstās līdzšinējos divpusējos skolēnu apmaiņas braucienus starp Vaiji un Madonu.

Kopumā vizīte radīja pārliecību, ka Vaijes pašvaldības vadība ir noskaņota uz aktīvu darbību gan uz vietas Vaijē, gan pašvaldību starptautiskās sadarbības jomā.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums