Bezmaksas augļus un dārzeņus skolēni sāks saņemt 3.novembrī

iesūtīts: 2014.10.22 12:14
Šajā mācību gadā no 2014.gada 3.novembra līdz 2015.gada 27.februārim skolēni visā Latvijā trīs reizes nedēļā saņems bezmaksas augļus un dārzeņus.

Skolas saņems ābolus, bumbierus, lielogu dzērvenes, kāpostus, kolrābjus, burkānus, kāļus vai asorti porcijas. Kā liecina LAD mājaslapā publidētā informācija, tad iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka līderi izdalīto produktu skaita ziņā ir āboli un burkāni.

Programmas skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem („Skolas auglis”) mērķis ir bez maksas nodrošināt svaigus augļus un dārzeņus, palielināt šo produktu patēriņu skolēnu uzturā, mainīt skolēnu ēšanas paradumus un paplašināt skolēnu zināšanas par veselīgu uzturu un svaigu augļu un dārzeņu nozīmi tajā.

Skolēniem piedāvātajiem augļiem un dārzeņiem jābūt audzētiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību, kā arī jābūt transportētiem no to ražošanas un iesaiņošanas vietas līdz skolēniem ne tālāk par 300 km.

Augļi Madonas novada skolām tiks piegādāti no zemnieku saimniecības "Jāņkalni", kas atrodas Vestienas pagastā.



‌Informācijas avots http://www.lad.gov.lv/lv/aktualitates-un-kalendars/aktualitates/bezmaksas-auglus-un-darzenus-skoleni-saks-sanemt-3-novembri-460
‌Foto: Ilustratīvs
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums