.

Nodokļu atmaksa no ārzemēm

iesūtīts: 2014.07.14 09:30
Vai jūs plānojat strādāt ārzemēs? Vai arī esat tur jau strādājis? Neaizmirstiet noskaidrot vai neesat pārmaksājis iedzīvotāju ienākumu nodokli. Lielākā daļa cilvēku, kuri pirmo reizi strādā ārzemēs, maksā ļoti augstus nodokļus, jo viņu darba devējs nezina, kāda nodokļu likme piemērota tiem.

Vidējā atgriežamā summa ir 632 EUR.

Kā atgūt ārzemēs pārmaksātos nodokļus?

Cilvēkiem, kuri strādā ārzemēs ir jāsaglabā visi no darba devēja saņemtie dokumenti, tostarp dokumenti par ienākumiem un maksātajiem nodokļiem. Tāpat arī citus dokumentus, kuri nepieciešami nodokļu deklarācijas aizpildīšanai. Nepieciešamie dokumenti atšķirās atkarībā no valsts, kurā strādāts. Vairāk informācijas par tiem varat atrast :  http://www.rttax.com/lv

Ar šiem dokumentiem vai, vismaz, zinot aptuveno algu un nomaksāto nodokļu apmēru, jūs vienmēr varat pārbaudīt, cik liela varētu būt atmaksājamā summa.  To jūs vienkārši varat izdarīt ar bezmaksas nodokļu kalkulatoru : http://www.rttax.com/lv/calculator/

Ir svarīgi zināt, ka atmaksāti tiek tikai pārmaksātie nodokļi.

Ja aprēķini uzrāda, ka varat pretendēt uz nodokļu atmaksu, jūs varat pārmaksātos nodokļus atgūt piesakoties attiecīgās valsts nodokļu birojā vai arī izmantojot profesionālas kompānijas pakalpojumus, lai izvairītos no birokrātijas procedūrām.

Nodokļu atgriešanas procedūra vidēji aizņem 45-120 dienas pēc tam, kad ir saņemti visi nepieciešamie dokumenti. Nodokļu atmaksu var saņemt par pēdējiem nostrādātajiem 3 līdz 6 gadiem,atkarībā no valsts, kurā jūs strādājāt.

Par to, ka atgriežat nodokļus no ārzemēm Latvijā jums nekas nav jāmaksā. To nosaka parakstītie līgumi starp Latviju un daudzām citām valstīm. Tie ir divpusēji līgumi par izvairīšanos no aplikšanas ar dubultiem nodokļiem.

Neatstājiet savu grūti nopelnīto naudu ārzemēs!

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums