.

Kādas ir tavas idejas novada attīstībai?

iesūtīts: 2014.07.08 13:49
2006. un 2007. gadā toreizējā Madonas pilsētas dome rīkoja akciju “Dāvā domei domu”. Akcijas laikā Madonas iedzīvotāji varēja izteikt savas domas, idejas un priekšlikumus pilsētas attīstībai, rakstiski tās iesniedzot domē. Iesniegto ideju bija daudz un priecē, ka liela daļa ieteikumu ir īstenoti.

Pārskatot ierosinājums, neviļus raisās smaids. Viena no iedzīvotāju izvirzītajām prioritātēm bija PII “Saulīte” ēkas un apkārtnes labiekārtošana, kā arī stāvlaukuma paplašināšana. Vairāki iedzīvotāji savos ierosinājumos bija ierakstījuši arī tik ambiciozu ideju kā peldbaseina izbūve. Priecē, ka šīs vēlmes ir piepildījušās. Lai gan būvniecības darbi neritēja tik raiti un ātri kā gribētos, gandarījums par paveikto ir liels gan PII “Saulīte” kolektīvām, gan audzēkņu ģimenēm, gan būvniecībā iesaistītajām personām.

Tāpat saņēmām vairākus ierosinājumus PII “Priedīte” spēļu laukuma atjaunošanai, dzīvojamo māju bērnu laukumu ierīkošanai un bērnu parciņa atjaunošanai (pie mūzikas skolas) .Ne mazāk aktuāla iedzīvotājiem šķitusi pilsētas un apkārtnes ceļu sakārtošana, kā arī gājēju pāreju ierīkošana pilsētā.

Madonas jaunieši savukārt par prioritātēm izvirzījuši- Madonas Valsts ģimnāzijas piebūvi, naktskluba izveidi un iekštelpu skeitparka izveidi.

Diemžēl Madonas Valsts ģimnāzijas piebūves ideja nav realizēta. Par to ir lauzti šķēpi, taču vienprātības deputātu vidū nav. Līdz ar to projekts atlikts.

Vajadzību pēc naktskluba vai citas izklaides vietas Madonā pauda gana liela daļa akcijas dalībnieku. Izklaides vieta Madonā ir tapusi un spriežot pēc jauniešu atsauksmēm, ir gana apmeklēta.

Arī iekštelpu skeitparks Madonā ir tapis. Tas atrodas blakus bijušajam jauniešu centram Saules ielā. Par to jāpateicas mūsu uzņēmīgajiem jauniešiem, kas kopš iekštelpu skeitparka atklāšanas nemitīgi strādā pie tā attīstīšanas.

Savdabīgākās idejas

Kāda Madonas novada iedzīvotāja ierosinājusi Madonā un novadā sastādīt pūpolu audzes, tāpēc, ka mums to pietrūkstot. Šī ideja gan nav realizēta, taču nemaz nav peļama. Atrast pūpolu pūpolu svētdienas rītā nemaz nav tik viegli. Vēl kāds Madonas iedzīvotājs ierosinājis izveidot nelielu cehu bruģakmens ražošanai, pārstrādājot plastmasas pudeles.

Ne visi iedzīvotāji ir bijuši tik pozitīvi. Citēju “Likvidēt “Supernetto”. VAJAG”- tā šķitis kādam (ticamāk gados jaunam) madonietim. Grūti saprast, kas tieši mudinājis rakstīt šādu ierosinājumu, taču jācer, ka pa šiem gadiem viedoklis būs mainījies.

Padarīts ir daudz, pilsēta un novads zaļo un plaukst. Šī mēneša laikā Madonas pilsētā taps jaunas atpūtas vietas-soliņi, kas tiks izvietoti visas pilsētas teritorijā. Madonas kinoteātra “Vidzeme”  aparatūra tiek modernizēta, atbilstoši mūsdienu prasībām. Kinoteātri plānots atvērt augusta sākumā. Notiek pārrunas arī par kartinga nomas izveidi Madonas kartingu trasē, lai iespēja vizināties būtu visiem interesentiem. Šo gadu gaidā uzcelta arī Madonas multifunkcinālā halle, kurā notikuši ne tikai sporta pasākumi, bet arī lieli kultūras notikumi. Arī Smeceres sila sporta un atpūtas bāze attīstās nemitīgi. Kompleksam pievienota moderna tiesnešu/atpūtas māja, atrakciju parks, pavisam nesen iegādāta jauna sacensību laika fiksēšanas iekārta, kā arī notiek motokrosa trases celtniecība.

Attīstībai jābūt nemitīgai, tāpēc vēlamies iedzīvotājus aicināt padomāt par to, kas viņu prāt būtu nepieciešams Madonas novadam- ciemam, pilsētai, pagastam un novadam kopumā. Kopā mēs varam izveidot novadu tādu, kuru nekautrējoties varam saukt par mājām- vietu, kur dzīvot, strādāt, atpūsties un būt laimīgam.

Drīzumā plānojam veikt līdzīgu akciju kā “Dāvā domei domu”, tāpēc seko līdzi informācijai!

 

Edīte Miķelsone

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Madonas novada pašvaldībā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums