.

Pirmie 4 drosminieki prezentējuši savas idejas konkursam "Madona var labāk!"

iesūtīts: 2014.04.10 16:19
Notikušas pirmās šī gada biznesa ideju konkursa "Madona var labāk!" prezentācijas!


Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītājs Romāns Hačatrjans teic, ka prezentētas 4 idejas. 3 no tām pakalpojumu sniegšanas, viena- ražošanas. Visas idejas ir interesantas un atšķirīgas. Taču kura no tām iegūs pašvaldības finansējumu tiks izlemts nedēļas laikā. 

Kā pirmie savu ideju prezentēja SIA "Dream Sleep", kuri jau piedalījušies konkursā. Šoreiz finansējums nepieciešams uzņēmuma paplašīnāšai. SIA "Dream Sleep" ražo spilvenus-universālos pakaviņus, kas paredzēti galvas "atstutēšanai", piemēram, dodoties garākā ceļojumā. Jauniešiem plānos sadarboties arī ar aviokompāniju "AirBaltic".
Vairāk par aktīvajiem madoniešiem vari lasīt šeit http://dreamsleep.lv/

Otrais savu ideju prezentēja Guntis Gailums. Viņš ir golfa entuziasts un vēlas izveidot 8 hektārus lielu golfa laukumu ar vairākām bedrītēm, netālu no Madonas viesu nama "Šubrakrasti" teritorijā. Tas dotu iespēju cilvēkiem atpūsties svaigā gaisā, kā arī apgūt jaunas prasmes. Plānā ir arī sacensību organizēšana. Tuvākais golfa laukums atrodas Gulbenē, kas ir salīdzinoši tālu.

Trešais savu ideju prezentēja Zigmārs Bāriņš. Viņš savukārt ir dabas entuziasts, kas vēlas uzbūvēt peldošo pirtiņu, kur ģimenēm un draugiem relaksēties klusumā un mierā ezera vidū. Kās tas iespējams? Pirtiņa tiktu izvietota uz liela plosta. Kā stāsta Zigmārs , tad vienā pusē plostam būtu pirtiņa un labierīcības, otrā- galdiņš, krēsli un grils. Vai tas nebūtu interesanti-Uzgrillēt sašliku ezera vidū? Ideja tiktu realizēta Kāla ezerā. 

‌Ceturtā ideja nāca no Rīgas biznesa skolas studentiem-Jāņa Selgas un Jēkaba Grundmaņa. Jauniešiem radusies ideja ieviest jaunu un nebijušu aktivitāti- burbuļfutbolu. Izklaide ir jautra un noteikti patiks gan jauniešiem, gan vecākiem. Cilvēks tiek "ietērpts" piepūstā caurspīdīgā gumijas bumbā un spēlē futbolu. Lai rastos skaidrs priekšstats par to, kas tas ir lūdzu noskatīties šo video rullīti- https://www.youtube.com/watch?v=cl98-HwR15s Otra ideja ir iegādāties līdzīgu bumbu, kurā mazākie bērni varētu iekāpt un iet, skriet, ripināties un velties.
‌Jaunieši pagājušajā gadā studiju kursa StartUp Lab ietvaros veikuši sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" analīzi un secinājuši, ka tam pietrūkst modernu aktivitāšu, tāpēc arī izvēlējušies piedalīties šajā konkursā.

‌Projektu konkurss paredzēts fiziskām personām, kuras vēlas uzsākt uzņēmējdarbību un jaunajiem uzņēmējiem, kuri savu darbību reģistrējuši ne agrāk kā 6 mēneši pirms pieteikuma iesniegšanas biznesa ideju konkursam. Vienas biznesa idejas īstenošanai maksimāli pieļaujamais pašvaldības līdzfinansējums ir 2000 EUR. 

SVARĪGI!

‌Atšķirīgi no pagājušā gada, idejas konkursam iespējams iesniegt visa gada garumā- katru mēnesi,līdz tā 20. datumam. Līdz nākamā mēneša 10. datumam projekta pieteikums tiek izskatīts, notiek ideju prezentācijas un nedēļas laikā tiek pieņemts lēmums par finansējuma piešķiršanu.

Konkursa nolikums un veidlapas šeit  http://businessmadona.lv/madona-var-vel-… 

Aicinām būt drosmīgiem un iesniegt savas idejas! 

Projekta termiņš- 3. marts līdz 28. novembris

 
‌Edīte Miķelsone
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums