Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumos

ziņa publicēta 09.12.2016
Saskaņā ar 29.09.2015. MK noteikumiem Nr.545 "Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā" darbiniekiem, kas uzsāk darbu pārtikas apritē, bet nav ieguvuši profesionālo kvalifikāciju nevienā pārtikas nozares specialitātē, kā arī kas ir ieguvuši profesionālo kvalifikāciju kādā pārtikas nozares specialitātē, bet vairāk nekā trīs gadus nav bijuši nodarbināti pārtikas apritē, jānoklausās piecas stundas garu mācību kursu "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" atbilstoši noteikumos noteiktajai programmai.

Mācību ilgums: 5 stundas
Iegūstamais dokuments: Apliecība

 

Paškontroles sistēmas (HACCP) izveides pamatprincipi pārtikas aprites uzņēmumos

MK 2005. gada 14. jūnija noteikumu „Pārtikas apritē nodarbināto personu profesionālās kvalifikācijas prasības" 11. punktā ir noteikts, ka „darbiniekam, kas kādā pārtikas aprites posmā vada uzņēmuma pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmu, nepieciešams dokuments, kurš apliecina darbinieka zināšanas pārtikas nekaitīguma nodrošināšanā".

Mācību ilgums: 5 stundas

Iegūstamais dokuments: Pēc kursa noklausīšanās tiek izsniegta apliecība par mācību kursa „Paškontroles sistēmas (HACCP) izveides pamatprincipi pārtikas aprites uzņēmumos. Profesionālā higiēna" noklausīšanos saskaņā ar Ministru Kabineta  noteikumiem.

Pedagogs – Antra Gotlaufa

Uzzini vairāk:

SIA „BUTS”
Madonas filiāles vadītāja Rūta Prostakova
Adrese: Rūpniecības iela 20, Madona, Madonas nov., LV-4801
Tālrunis: 64822934; 27898046
E-pasts: madona@buts.lv
Tīmekļa vietne: www.buts.lv   



Informāciju sagatavoja mācību centrs BUTS

BUTS - Logo.jpg     
Copyright © 2008-2020 Madona. All rigts reserved. Created by GlobalPro »