Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa 2017. gadā

Ziņa publicēta 15.11.2017
Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 21. reizi, Latvijā - 20. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir Ziemeļu salas.

Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata:  jaunākā skolas vecuma bērniem Mauri Kunnas  “Bagātību sala”, pusaudžiem - Marijas Turtšaninovas “Marēsi. Sarkanā klostera hronikas”, bet pieaugušajiem fragmenti no Ullas-Lēnas Lundbergas “Ledus”.

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas aktivitātes  Madonas novada bibliotēkā sākās 8.novembrī ar Ziemeļu ministru padomes  tematiskās ceļojošās izstādes “Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis” atklāšanu un tikšanos  ar žurnālisti Sandru Kropu.

Šis ir arī pazīstamās un iemīļotās zviedru bērnu rakstnieces Astrīdas Lindgrēnas 110.dzimšanas dienas mēnesis, tāpēc aicinām iegriezties bērnu literatūras nodaļā un apskatīt latviešu valodā izdoto Astrīdas Lindgrēnas darbu izstādi. Piedāvājam tematiskas nodarbības par populārās zviedru bērnu rakstnieces dzīvi un daiļradi (kolektīvus apmeklējumus lūdzu pieteikt pa t. 64821926 vismaz 1 dienu iepriekš). 

 

Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja