PALĪGĀ, VISI LATVIJAS BĒRNI!

Ziņa publicēta 05.10.2017
Esmu uzrakstījusi jau vairākas bilžu grāmatas par mazās Baibas neparastajām gaitām. Šobrīd top jauns darbs par mazo Baibu Ziemassvētkos. Meitene iekuļas ĻOTI neparastā piedzīvojumā, kuram es nevaru izdomāt nobeigumu. LŪDZU, PALĪDZIET PABEIGT STĀSTU!

Bērni, izlasiet grāmatas sākumu un palīdziet mazajai Baibai atklāt, kurš mēģinājis izjaukt viņai Ziemassvētkus.

Vecāki, vecvecāki, audzinātāji, bibliotekāri un visi citi draudzīgie pieaugušie, piepalīdziet!

Piedzīvojumu varat pabeigt rakstiski (ne vairāk kā 1 A4 lapa) vai video formātā (max 2 min; failu ievietot youtube.com un atsūtīt saiti uz savu video). Noteikti norādiet savu vārdu, uzvārdu, vecumu un kontakttālruni. Kopā ar Apgādu Zvaigzne ABC izlasīsim un noskatīsimies visus darbus, kas tiks iesūtīti līdz 31. oktobrim uz epastu konkurss@zvaigzne.lv

Labākie stāsta nobeigumi tiks publicēti Apgāda Zvaigzne ABC mājas lapā un sociālajos tīklos. Četri visinteresantāko tekstu autori saņems BALVAS:
  • • vienu mākslinieces Ilzes Dobeles radīto lelli “Mazā Baiba”;
  • • 3 manas jaunās grāmatas “Pazudušais Salavecītis”.
Uzvarētājus paziņosim 14. novembrī, sazinoties personīgi.
Rakstniece Ruta Svaža

Fragments no topošās grāmatas PAZUDUŠAIS SALAVECĪTIS

Mazā Baiba sēž sapucējusies un gaida Salavecī􀆟. Mute nomazgāta, zaļā svētku kleita mugurā, sarkanās laka kurpes kājās – viss kā nākas. Viņa cer, ka šovakar dabūs ra􀆟ņus lellei Draudziņam. Aiz loga krīt pirmās šīs ziemas sniegpārslas. Mājās ir priecīgi un mierīgi.

‌ Viss būtu TIK labi, ja vien neuztrauktu doma par Salavecīti. “Kur gan viņš tik ilgi kavējas?”

“Aiziesim visi kopā līdz upei pastaigāties, Baibiņ,” mammīte ierosina. “Ātrāk paies laiks.”

‌Mazā ir priecīga gājēja. “Varbūt ceļā satiksim Salavecīti,” viņa prāto. Krastmalas lielā egle arī izpušķota. Baiba netic savām acīm – zem varenā koka rosās rūķi. “Ātrāk, ātrāk atpakaļ uz mājām!” meitene sauc. “Ka tikai vecītis nav pie mums jau bijis!”

‌Mamma steidzas mazajai līdzi. Bet kas tad tas? Neticami! Par ko pārvērtusies jaukā, mājīgā svētku istaba? Logs līdz galam vaļā! Vējš apgāzis skaisto egli, tā nu guļ apsnigusi kā mežā! Pelni no izdzisušā kamīna pa visu grīdu! Kas te noticis?

"Ko tagad darīt?" domā Baiba.