Šodien līdz 14:00 Uzziņu lasītavā Metodiskā diena

Ziņa publicēta 26.05.2017
Šodien Uzziņu lasītavā līdz 14:00 pašvaldību publisko bibliotēku Metodiskā diena, 14:00 tikšanās ar Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku; pēc tikšanās izstādes “Latvijas kultūrceltņu mantojums laikmeta griežos” atklāšana.

Aicinām 14:00 Madonas novada bibliotēkas Uzziņu lasītavā uz tikšanos ar Eiropas Parlamenta deputātu, bijušo Latvijas ārlietu un aizsardzības ministru Arti Pabriku; pēc tikšanās Konferenču zālē tiks atklāta izstāde “Latvijas kultūrceltņu mantojums laikmeta griežos”.

Tikšanās tēma - “Latvija un Eiropa 21.gadsimta izaicinājumu priekšā”, kurā A.Pabriks stāstīs par aktualitātēm Eiropas Savienībā, to ietekmi uz Latviju, kā arī uzklausīs iedzīvotāju jautājumus. “Šobrīd Eiropas Savienība sastopas ar virkni izaicinājumu, kuri visi atstāj ietekmi uz Latviju, jo esam ES sastāvdaļa - migrācija, Lielbritānijas izstāšanās no savienības, ekonomiskā stagnācija ir tikai dažas no problēmām, uz kurām jāmeklē risinājumi,” norāda A.Pabriks.

Pēc diskusijas ar iedzīvotajiem A.Pabriks atklās fotoizstādi, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Privāto un vēsturisko ēku asociāciju, kā arī biedrību Latvijas Piļu un muižu asociācija.

Fotoprojekts iekļauti 15 Latvijas privāto muižu likteņstāsti par ēku ziedu laikiem, padomju okupācijas gadiem un mūsdienām.
 Visus stāstus vieno apņēmīgu cilvēku paveiktais muižu atjaunošanā un izglābšanā no bojāejas.