Apsveicam! Iznākusi Ulda Ausekļa dzejoļu grāmata bērniem “Kaķēns margrietiņās”!

Ziņa publicēta 14.10.2016
Dzejnieka vārdi saspēlējas 75 dzejoļos kā dāvana pašam autoram šī gada 75. jubilejā, kura tepat jau ar roku sasniedzama – 30. oktobrī.

 Krājuma četrās daļās – "kaķēns šūpo margrietiņas šūpo žagatiņai ziņas", "pats tu āpsis pats tu lapsa", "bet mans labrīt dzīvo visskaistāk latviešu valodā" un "stūru stūriem tēvu zeme un stūru stūriem dzejolīši" tiek izstaigāti Latvijas ceļi, ar latvisku labrītu sveicinot putnus, visas sīkās, dzīvās radībiņas, cilvēkbērnus, vietas, piestarojot tās ar gaišumu un mīlestību. Grāmatu veido jauni dzejoļi, gan atpazīstami, gan jauni varoņi un dzejas tēli. U. Auseklis atkal izgodā valodu, mājas, ģimeni, savu Mētrienu un Ļaudonu.

  Gribas teikt, ka šī ir Ulda Ausekļa baltā grāmata, kuru kā pilnīgu pretstatu nevar nepamanīt grāmatu raibumā, daudzreiz pat nomācošajā krāsu un tēlu uzbrūkošajā agresivitātē. Paldies jāteic māksliniecei Signei Ērmanei par tik latviskām, sirsnīgām, bērnus uzrunājošām ilustrācijām. Mākslinieces rokraksts ir atpazīstams, bet arī mainījies.

  Ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu grāmata iznākusi  AS “Lauku Avīze”.

   Aicinām grāmatu lasīt ģimenēs, lai gudrāk un baltāk varam soļus mīt, lai saprotam, ka esam sargeņģeļi savai zemei un valodai, lai atceramies, no kurienes nāk mūsu dziesmas?/ no soļiem kas caur sudraba birzi iet –

                                                   Sarmīte Radiņa – Madonas novada bibliotēkā