5. Madonas novada jauniešu diena 2016

Ziņa publicēta 26.07.2016
Jau piekto gadu pēc kārtas, Madonas novada jauniešu dome organizē vasaras lielāko pasākumu – Madonas novada Jauniešu dienu. Šogad tā norisināsies 6.augustā, Madonā, Saieta laukumā.

Pasākums iesāksies ar svinīgu gājienu uz Mīlestības graviņu, kur jaunieši par godu Jauniešu dienas 5 gadu jubilejai iestādīs piecas lazdas pie vides objekta “Lazdu laipa”.
Dienas gaitā pasākuma apmeklētājus iepriecinās dažādas jauniešu muzikālās apvienības - Melns uz Balta, Nadīna Stirniniece, Forgotten Radio un citi. Radošajās darbnīcās, ko nodrošinās Madonas novada jauniešu centru un biedrību aktīvie jaunieši, būs iespēja uzzināt un iemācīties ko jaunu un interesantu. Jauniešu dienas ietvaros varēs apmeklēt arī ES mājas Mobilo zināšanu ekspresi, uzspēlēt šahu vai dambreti, iegūt hennas tetovējumu un izmēģināt Homo Ecos velosipēdu ābolu sulas pagatavošanai (ņem līdzi ābolus!) 
Dienas vidū, plkst. 15:00 startēs talantu konkurss “Kronis visam”, kurā talantīgie jaunieši varēs demonstrēt savu talantu, uzstājoties uz skatuves, līdz 5 minūšu garā priekšnesumā. Nolikums atrodams mājas lapā www.madona.lv (http://www.madona.lv/lat/?ct=jauniesu_jaunumi&fu=read&id=5881). Pieteikuma anketa http://goo.gl/forms/ybxbIjzSicppXjQt2.
Organizatori parūpējušie par to, lai interesanti būtu visiem. Gaidāma auto – foto orientēšanās pa Madonas novadu,  foto orientēšanās pa pilsētu, streetbola sacensības Saieta laukumā,  tradicionālās Jauniešu dienas gleznas kopīga veidošana, atraktīvais foto stūris, mācību uzņēmumu tirdziņš un citas aizraujošas lietas.
Pēcpusdienā, Mārtiņš Stūrainis pastāstīs par veselīgu dzīvesveidu, sportojot un lietojot veselīgu  uzturu. Sportiski možu garu uzturēs arī skeitboard meistaru paraugdemonstrējumi. 
Vakara noslēgumā, Madonas jauniešu grupa “Tank Suit”. Ar spilgtu uzstāšanos 5. Jauniešu dienas dalībniekus priecēs Agnese Rakovska. Arī balle būs! Dejas ritmos Saieta laukumu pieskandinās grupa “Solīda kompānija” no Cēsīm.
Pasākumu atbalsta Madonas novada pašvaldība, Madonas Bērnu un jauniešu centrs, Madonas novada bibliotēka, EUROPE DIRECT informācijas centra Gulbenē Madonas filiāle, SIA “ASIGNE”, SIA “HETA”, SIA “Skandibus”, SIA “Madonas karameles”, Z/S “Jāņkalni”, SIA “Forte PR”,  Madonas kartinga trase u.c.
Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši no visiem Latvijas novadiem un pilsētām. Jauniešu centriem un citām jauniešu organizācijām tiek piedāvāta iespēja sevi prezentēt ar radošajām aktivitātēm (darbnīcām, priekšnesumiem). Par to iepriekš jāvienojas ar organizatoriem (Luīze - tālruņa numurs 26101638, epasts jauniesudiena@gmail.com)

Laipni aicināti!