Nāc uz bibliotēku skatīties latviešu filmas!

Ziņa publicēta 01.07.2016
Jūnija nogalē uz Līgo svētkiem Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC)sarūpējis iespēju portāla filmas.lv sadaļas Latvijas filmas tiešsaistē filmas skatīties arī planšetdatorā un viedtālrunī. Atgādinām, ka filmas.lv var skatīties bibliotēkā bez maksas.

Līdz šim portālāwww.filmas.lv, ko Nacionālais Kino centrs (NKC) ciešā un veiksmīgā sadarbībā ar KISC izveidojis, lai veicinātu Latvijas filmu pieejamību skatītājiem, filmas sadaļā Latvijas filmas tiešsaistē bija iespējams skatīties jebkurā laikā uz datora jebkur Latvijas teritorijā. Jaunās tehniskās iespējas paredz, ka portāla video saturs tagad pieejams ne tikai datora pārlūkprogrammās, bet arī izmantojot viedtālruņus un planšetdatorus ar jaunākajām iOS un Android operētājsistēmu versijām.

Tiešsaistē noskatāmo filmu skaits portālā pakāpeniski aug, ar laiku tās būs pieejamas arī ārpus Latvijas teritorijas – pagaidām ierobežojumi saistīti ar filmu izplatīšanas tiesībām.

Portāls www.filmas.lv ir arī Latvijas filmu nozares plašākā datu bāze, kas kopš 2006. gada veidota sadarbībā ar Rīgas Kino muzeju, – tur pieejama kataloga informācija par gandrīz 2600 Latvijā uzņemtām filmām, sākot ar 1920. gadu.

Portāls tapis pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas ar Eiropas Savienības atbalstu, tā izveidē sadarbojas Nacionālais Kino centrs  un  Kultūras informācijas sistēmu centrs, kas nodrošina portāla tehnisko darbību.

Informāciju sagatavoja:
Ilma Elsberga,Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītāja asistente
Tel. 67844902,E-pasts: ilma.elsberga@kis.gov.lv
 
Vairāk informācijas par latviešu filmām:
Kristīne Matīsa, NKC vecākā referente informācijas jautājumos
(kristine.matisa@nkc.gov.lv, 26129954, 67358879)