Fotogrāfijas – mirkļu, laika, vietas, sajūtu skices

Ziņa publicēta 17.05.2016
Madonas pilsētas 90. jubilejas gadā Madonas novada bibliotēka izsludināja fotokonkursu „Mana mīļākā vieta Madonā“. Fotogrāfijas varēja iesniegt no 04.-24. aprīlim. Tas bija demokrātisks konkurss, tikai ar formāta ierobežojumu, fotogrāfija bija jāiesniedz bibliotēkā. Tika iesniegtas 32 fotogrāfijas. Arī balsojums nebija uzticēts kādai profesionālai žūrijai, bet bija demokrātisks: no 26.04.-04.05. par fotogrāfijām balsoja fotoizstādes apmeklētāji, redzot tikai fotogrāfijas numuriņu, nezinot autoru. Tika saņemti 219 balsojumi. Tagad esam atklājuši autorus un izstāde būs aplūkojama līdz 10. jūnijam.

   1. vietu ieguva Vairis Punzulis. Viņa fotogrāfija, kurā redzama Madonas pilsētas 2.vidusskola, ieguva 25 balsis.

  2. vieta šoreiz Ainai Pidikai. Fotogrāfija, kurā vasarīgās noskaņās redzama bibliotēka, ieguva 23 balsis. Slepeni cerējām, ka kāds iesniegs foto ar bibliotēku, iesniegtas bija pat 3! Kāds skolēns balsojot pat komentēja tā: „Bibliotēka ir visu laiku mīļākā vieta manā mūžā!” Tas gan pierāda arī to, ka balsojumu daudziem noteica sava personīgā attieksme pret fotogrāfiju autoru izvēlētajām vietām un noskaņām.

  3. vieta Andai Kurzemniecei. Viņas fotografētais Saieta laukums mēnesnīcā ieguva 20 balsis.

  Fotokonkursā tika piešķirtas arī divas veicināšanas balvas. Pēc savākto balsu skaita tās tika piešķirtas Ainai Karavaičukai  par fotogrāfiju – Madonas strūklaka rudenī un Oļģertam Skujam  – fotografēta Madona no augšas.

  5. maija pēcpusdienā fotogrāfiju autori tika aicināti uz konkursa noslēgumu. Tika piešķirtas balvas – Madonas suvenīri un diplomi, dāvāti pavasara ziedi, lasīti fragmenti no topošās grāmatas „Pieskārieni Madonas pusei”. Nolikumā tika minēts, ka fotogrāfijas var tikt izmantotas publicitātei. Jaunajā grāmatā tiks ievietota daļa no tām.

Paldies A.Karavaičukai par Madonas bibliotēkas novadpētniecības krājumam uzdāvināto Madonas fotogrāfiju kolekciju.

  Interesanti bija uzklausīt konkursa dalībnieku stāstījumus par vietām, noskaņām, kad un kā tapušas fotogrāfijas. Uzrunāja Ilonas Ozolas stāstījums par savu notverto saulrieta mirkli. To fotografējot, viņa domājusi par bijušo māju saimnieci, kura saulrietu vakaros vērojusi agrāk no šīs pašas vietas. Tās visas ir.

  Tā ir mūsu pilsēta – redzēta gan tepat esošu, gan viesu acīm. Fotogrāfijas – mirkļu, laika, vietas, sajūtu skices kopīgā albumā. Nāciet un apskatiet!

 

 

Sarmīte Radiņa