Aktivitātes oktobrī

Ziņa publicēta 26.09.2015
Oktobris ir zināms arī kā zemliku jeb veļu mēnesis. Senajiem latviešiem šis bija īpašii darbīgs laiks, jo bija jāpaspēj novākt vasaras raža, lai pārciestu skarbo ziemu. Kad visi darbi bija padarīti, tad sākās īpašs laiks - mūsu priekšteču ciemos aicināšanas, piesaukšanas un mielošanas laiks - veļi, kas ilgst no Miķeļiem līdz Mārtiņiem. Šajā laikā dienas paliek isākas, vakari garāki. Atcerēsimies, ka oktobra pēdējā svētdienā ir pāreja uz ziemas laiku. Arī pie mums, kā parasti, notiks dažādi pasākumi, uz kuriem būs mīļi gaidīts ikviens apmeklētājs.

5.oktobrī pulksten 17:00 aicinām uz tikšanos Madonas novada bibliotēkā ar rakstnieci Ingunu Baueri un fotogrāfu Valtu Kleinu. Laipni gaidām ikvienu interesentu, protams, īpaši gaidīti atkal 55gadnieki. Tas būs otrais sarunu vakars, realizējot Madonas novada bibliotēkas projektu „Sarunu vakari Madonas novada bibliotēkā: Mēs tiekamies piektajā piecos” – atbalsts gūts projektu konkursā, kuru izsludināja un administrēja Vidzemes plānošanas reģiona „Latvijas valsts mežu” atbalstītā Vidzemes kultūras programmas 2015”.

Abonementā:

  • Tematiskās izstādes
  “Dzīves piepildījums – tautas dziesma” - Krišjānim Baronam 180

 “Ēdam veselīgi”

“Ilonai Leimanei 110”

“Daudzkrāsainajai, spilgtajai drāmas un komēdijas aktrisei Antrai Liedskalniņai 85”

Uzziņu lasītavā:

  • Izstādes novadniekiem – 2015. gada jubilāriem:
„ – es turos tai ūdenī dzīvajā,- ”

Jānim Liepiņam 19.oktobrī - 85

  • Tematiskā izstāde:

“Helovīns jeb Mošķu nakts”


 Bērnu literatūras nodaļā:

 UNESCO projekta „Stāstu bibliotēkas” pasākums- ģimeņu vakars  „Veļi, un spoki” - stāstu vakars

  • Tematiskā izstāde - Krišjānim Baronam- 180

Eiropas Savienības informācijas lasītavā (ESIP, EDIC filiālē):

  • Tematiskā izstāde:

„ Eiropas konkurētspēja un nodarbinātība”

 

 Konferenču zālē

  • Tematiskā izstāde: 
Sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā apskatāma ceļojošā fotogrāfiju izstāde par kinoaktrisi Līvu Ulmani un kinorežisoru Ingmaru Bergmani “Līva un Ingmars”.