Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde „Ceļā uz dziesmu svētkiem”

Ziņa publicēta 29.06.2015
Attīstot jaunu tradīciju jau otro gadu vasaras periodā Madonas novada bibliotēka sadarbībā ar Jāņa Simsona Madonas mākslas skolu bibliotēkas apmeklētājiem piedāvā Madonas mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi. Šoreiz- „Ceļā uz dziesmu svētkiem”. Izstādes kuratore mākslas skolas Kompozīcijas pasniedzēja Lāsma Lasmane. Izstāde apskatāma no 1. jūlija līdz 25. augustam.

 Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri notiek reizi piecos gados. Bērni un jaunieši ir tie, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un godā turētas.  XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 2015. gada 6.-12.  jūlijam, kad Rīgā no Latvijas malu malām sabrauks aptuveni 37400 bērnu un jauniešu, kā arī kolektīvi no latviešu diasporām.

Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas audzēkņu darbu izstādē  „Ceļā uz dziesmu svētkiem” apkopotas 3 kolekcijas:  2014./2015. mācību gada audzēkņu eksāmena darbi  kompozīcijā, 2.- 4. kursu audzēkņu darbi konkursam ,,JĀŅA CIMZES DZIESMU ROTA” 2014. gadā un 3. kursa audzēkņu darbi par tēmu- Nacionālā identitāte kolāžas tehnikā.

 Tematiskais aptvērums: Dziesmu svētku gājiens, Deju svētkos, Dzied kori Mežaparka Lielajā estrādē, Muzicē folkloras kopa, Tautas tērpu skate, J. Cimzes apdarināto tautasdziesmu vizualizācijas.

„Manā darbā var redzēt stilizētu nošu atslēgu un stilizētas notis, kas izskatās pēc cilvēkiem dziedātājiem…” /Mārtiņš Toms/;

„Es izvēlējos attēlot tautas tērpu skati. Šo darbu darot es apzinājos sevi kā latvieti, Latvijas skaistumu, spēku un vienotību tautiskumā. Uzzināju tautastērpu atšķirības katrā novadā” /Annija Cīrule/;

„Pats esmu piedalījies Dziesmu svētkos kā dejotājs. Izvēlējos zīmēt korus, jo vēlējos izzināt kaut ko jaunu…”/Dāvids Ņikita Gruznovs.

 Izstādē apskatāmi 52 Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas  2.- 5. kursa audzēkņu darbi.

Izstādes atklāšana Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē 2015. gada 1. jūlijā   plkst. 11.00. Informāciju sagatavoja: Madonas novada bibliotēkas direktore I. Saulīte

Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas direktore I. Saulīte 29.07.2015. Mob.tālr.: 26173465