Ģimeņu vakars “Eiropa Madonā - Francija”

Ziņa publicēta 16.02.2015
Ceturtdien, 26.februārī plkst. 17.30 Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa aicina piedalīties ģimeņu vakarā “Eiropa Madonā - Francija”.

Francija ir vislielākā Eiropas Savienības valsts. Tā stiepjas no Ziemeļjūras līdz Vidusjūrai. Tās ainava ir ļoti daudzveidīga un ietver kalnus austrumos un dienvidos. Te ir arī Rietumeiropas augstākā virsotne Monblāns (4 810 m). Tās  galvaspilsēta: Parīze.

Mums katram ir savs priekšstats par šo valsti, jo Francija vilina ar tik daudzām lietām -  arhitektūras brīnumi, Parīzes pārsteigumi, lavandu lauki, rožu smaržas un Chanel No 5, viduslaiku celtnes, pilis, muižas, kalnu apgarotā ainava, auglīgā Ronas ieleja un maigais kalnu vējš-fēns, ātrvilciens un Monmartras stabilitāte, šarms un elegance, modes pasaules šūpulis, izjustas mūzikas dzimtene, pasaules klases mākslinieki un pašapziņas stiprināta tauta - ne tikai tas vien raksturo šo zemi…

Franču bērnu rotaļas un dziesmas mācīsimies kopā ar  Baibu Matīsu (IK “Poga un Oga”). Aleksandrs Matīss Penels  iepazīstinās ar klarneti - Francijā plaši izplatītu mūzikas instrumentu. Piedalīsies Madonas BJC teātra studija “IemīlēTS” ar fragmentiem no Latvijā populāras grāmatas “Pifa piedzīvojumi”. No 10. februāra bērnu literatūras nodaļā apskatāma franču bērnu grāmatu izstāde.

Nāc un piedalies!

 

Bērnu literatūras nodaļas vadītāja

Līga Fiļipova