ES finansēts projekts „L2 PATHS: Ceļš uz profesionālu konsultēšanu valodu apguves veicināšanai”

Ziņa publicēta 27.01.2015
Valodu prasmei ir izšķiroša nozīme, lai varētu veiksmīgi integrēties mītnes zemē un lai pēc iespējas ātrāk atrastu darbu un iegūtu jaunus draugus.

Migranti, pārceļoties uz jaunu valsti, bieži vien saskaras ar problēmu, kā un kur labāk mācīties mītnes zemes valodu.

Eiropā migrantiem tiek piedāvātas plašas valodu apguves iespējas - sākot ar datoru aplikācijām, pašmācības materiāliem, valodu kursiem un beidzot ar valodu mācīšanos tandēmā.

Tā kā viens no galvenajiem jauniebraucēju integrācijas nosacījumiem ir mītnes zemes valodas prasme, rodas jautājums, kā izvēlēties piemērotāko variantu no plašā piedāvājuma klāsta?

Risinājums: Valodu konsultanti

Lai rastu risinājumu iepriekš minētajai problēmai „Baltic Bright” (Latvija), „Iberika Sprachschulen” un VCAT Consulting (Vācija), Translex (Īrija), Valodu centrs (Itālija) un Folkuniversitetet (Zviedrija) uzsāka kopīgu darbu pie radošu pieeju izstrādes ES finansētā projekta „L2 PATHS: Ceļš uz profesionālu konsultēšanu valodu apguves veicināšanai” ietvaros.

Valodu konsultantu loma

Migrantiem būs pieejams kvalificētu valodas konsultantu neatkarīgs un objektīvs padoms. Valodas konsultants veiks migrantu valodas apguves vajadzību analīzi un noteiks viņu valodas zināšanu līmeni, balstoties uz iegūto informāciju, valodas konsultants nodrošinās valodas apguvējus ar detalizētu informāciju par vietējās valodas apguves iespējām.

Valodas konsultants regulāri tiksies ar valodas apguvējiem, lai pastāvīgi izvērtētu viņu progresu un ja nepieciešams, koriģētu valodas apguvēja personīgo mācību plānu.

Tiešsaistes platforma „Pathfinder”

Papildus valodas konsultantiem partneri izstrādās arī tiešsaistes platformu „Pathfinder”, kas palīdzēs valodas apguvējiem veikt valodas apguves vajadzību analīzi, izpildīt testus valodas līmeņa noteikšanai un palīdzēs sameklēt tuvāko valodas konsultāciju centru.

 „Pathfinder” sistēma saskaņos valodas apguvēja vajadzības ar piemērotām mācību iespējām un izveidos personīgo mācību plānu.

Valodas apguvējam, izmantojot tiešsaistes platformu „Pathfinder”, būs iespēja veidot valodas apguves dienasgrāmatu un sekot līdzi savam valodas apguves progresam.

Valodas konsultācijas tiešsaistes platformā „Pathfinder” būs pieejamas bez maksas visā pasaulē.

„Pathfinder” sistēma un valodas konsultantu pakalpojumi būs pieejami no 2015. gada pavasara.

Plašāka informācija pieejama: www.l2paths.eu

 

 Kontaktpersona

Jekaterina Sadovaja

„Baltic Bright”

Tālr.: 26180098

E-pasts: info@balticbright.lv 

Mājas lapa: http://balticbright.lv/