Atskatoties uz Dzejas dienu pasākumu Ļaudonā

Ziņa publicēta 03.10.2019
25.septembra pēcpusdienā Ļaudonas pagasta bibliotēkā tikās interesentu pulciņš uz Dzejas pēcpusdienu "Vārdu vējš". Sirsnīgs paldies kolēģītei, dzejniecei Sarmītei Radiņai par jauko kopā būšanu un atvēlēto laiku ļaudoniešiem.

Arī klausītāja Dzintra Viļeviča pauda savas sajūtas pēc dzejnieces izjusti sniegtā dzejas lasījuma...
"VĀRDU VĒJŠ ...
Vienmēr esmu apbrīnojusi tās smalkās dvēseles stīgas, ko mākslinieki spēj atainot gleznās un dzejnieki dzejas rindās. Un jo īpašāk ir dzirdēt dzejnieci, kas savu dzeju lasa tik izjusti, lai mēs klausītāji spētu līdzpārdzīvot dzejā pausto. Sarmīte Radiņa ir tieši tāda dzejniece. 25.septembra saulainajā pēcpusdienā neliels pulciņš interesentu satikās Ļaudonas pagasta bibliotēkā, lai kopā piedzīvotu "vārdu vēju" ... Dzejnieces Sarmītes Radiņas radīto "vārdu vēju" - dzeju, kas pauž prieku, skumjas, ilgošanos, sajūsmu, mīlestību, pārdomas par dzīvi un attiecībām. Sarmītes dzejā ir gluži kā dzīvē, kur skaistie mirkļi mijas ar skumjajiem. Blakus dzejas rindām mums muzikālo baudījumu sniedza mūziķis Jānis Trūps.
Dzejas stunda paskrēja kā mirklis. Bet skaists un emocionāls. Abpusēji! Mums klausītājiem patika dzejniece, savukārt dzejniece priecājās par silto uzņemšanu. Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītaja Ieva bija parūpējusies gan par skaistu rudenīgu noskaņu, gan siltu tējas krūzi, gan īpaši sagatavotiem saldumiem. Un vēl dzejnieci no sirds iepriecināja kāds neparastāks bibliotēkas apmeklētajs ... mince Bella, kura ļāvās arī samīļoties.
Paldies par emocionāli skaisto mirkli dzejniecei Sarmītei Radiņai, mūziķim Jāni Trūpam, bibliotēkas vadītājai Ievai un visiem omulīgajiem klausītājiem!
Lai visiem mums rudens bagāts ar siltiem saules stariem, košām un krāsainām lapām, krāsainiem notikumiem un siltumu dvēselēs!"   



Ieva Skuške
Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītāja
mob.tālr. 25620017