8. Zemgales stāstnieku festivāls “Gāž podus Rundālē!”

Ziņa publicēta 16.09.2019
8. Zemgales stāstnieku festivāls “Gāž podus Rundālē!” notika 6.-7.septembrī un tas aptvēra Jelgavas, Bauskas un Rundāles novadus.

  Festivāla tēma “Caur dārzu izgāji, un rozes aizdegās.”, izskanēja mulsinoši un saldkairi stāsti par mīlētājiem, pasakas par pasakainu mīlestību un skaistas dziesmas.

  Festivāls iesākās Jelgavā – Zemgales sirdī. Bibliotēkas speciālistes B. Īvānes- Kronbergas stāsts par Jelgavas pilsētas bibliotēkas vēsturi.

  Atklāšana notika bibliotēkas skaistajā Krišjāņa Barona zālē, kur dalībniekus uzrunāja Latvijas Stāstnieku asociācijas valdes locekle Māra Mellēna un Zemgales festivāla rīkotāja Pilsrundāles bibliotēkas vadītāja Aelita Ramane.

  Pēcpusdienā festivāla dalībnieki izbaudīja ekskursiju pa Jelgavu “Mīlas pāri Mītavā” gides Signes Lūsiņas vadībā.

  Lielais stāstu vakars “Caur dārzu izgāji, un rozes aizdegās” notika Jelgavas novada Elejas Tējas namiņā. Stāstnieku stāstus papildināja Jelgavas novada Lielplatones vīru vokālais ansamblis “Tikai Tev”. Lazdona tika pārstāvēta ar stāstiem: “Vēlreiz stāsts par mīlestību…”un “Aizkustinošs stāsts par mīlestību un šķiršanos”.

      Festivāla otrā diena notika Bauskā, kur vecpilsētā notika IX Pagalma svētki un VII Putras godēšana. “Satiec savu stāstnieku” vecpilsētas vecajā Ģērētavas pagalmā.


Informāciju sagatavoja: 

‌Lazdonas bibliotēkas vadītāja Lilita Gluščuka