Mēs darām tā

Ziņa publicēta 15.11.2017
Jau esam sagaidījuši pirmās sniegpārslas un pirmo salu. Pavisam drīz gaisā sajutīsim piparkūku un mandarīnu smaržu. Daži steigs rakstīt vēstules Ziemassvētku vecītim vai pašam galvenajam- Santa Klausam.

Aktīvi darbojoties pienākusi šī gada pēdējā radošā sestdiena. 25. novembrī no plkst. 11:00- 13:00 ikvienu interesentu aicinām apmeklēt Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļu, lai piedalītos  pasākumā “Mēs darām tā” – ģimeņu tikšanās “Kultūras mantojuma pielietojums 21. gadsimtā”. Šoreiz savās svētku gaidīšanas tradīcijās dalīsies Ērika Tropa.

Ir pierādījies, ka ir vajadzīgi pasākumi, kurus var apmeklēt dažādu paaudžu pārstāvji, tajā skaitā ģimenes ar pavisam maziem bērniem, justies labi, dalīties pieredzē, satikt citas ģimenes, veidojot bērniem un ģimenēm labvēlīgu vietējo kultūrvidi, nodrošinot vairāku paaudžu informācijas, tradīciju un kultūras paražu apmaiņu.

Kā uzsvērts UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ierosinājumā: “Mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē aktuāls kļūst jautājums par vērtībām, kas vieno un sniedz stabilitātes, piederības un sakņu izjūtu. Kultūras mantojuma saglabāšanai un nemitīgai tā pārradīšanai ir nozīmīga loma globālas, nacionālas un lokālas piederības sajūtas un identitātes meklējumos. Zināšanas par savu vietējo un valsts daudzveidīgo dabas un kultūras mantojumu ir nenovērtējams resurss iedvesmai, inovācijām un attīstībai”.


 
Aktivitāti atbalsta Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.