Sasparojamies un līdz 16.oktobrim balsojam par ainavu dārgumiem!

Ziņa publicēta 18.09.2017
Vēl līdz 15.oktobrim aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv nobalsot par saviem ainavu dārgumiem.

Noslēdzoties Latvijas simtgades pasākuma "Reģionu dienas" aktivitātes "Dāvana Latvijai - elektroniska ainavu dārgumu krātuve "Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt"" pirmajam posmam, saņemti 928 pieteikumi, no kuriem ar balsojuma palīdzību tagad jāizvēlas skaistākās un ainaviskākās Latvijas vietas.

Balsojuma forma pieejama tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv līdz 15.oktobrim. Vietnē iespējams balsot par ainavu dārgumiem katrā no pieciem plānošanas reģioniem - Kurzemes, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Rīgas reģiona. No katra reģiona saraksta balsotāji varēs izvēlēties līdz 10 ainavu dārgumu objektiem par kuriem nodot savu balsi.

Aktivitātes trešais posms sāksies š.g. 10.novembrī un tajā tiks vāktas sabiedrības atmiņas, stāsti un vēsturiskie fotoattēli par balsojuma un ainavu ekspertu vērtējuma rezultātā izvirzītajiem 50 Latvijas ainavu dārgumiem.

Detalizēts aktivitātes izklāsts un nolikums ir atrodams tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv.

Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Telpiskās plānošanas departamentu (tel. 67026553; e-pasts: ainavudargumi@varam.gov.lv).

Kontaktpersona no Vidzemes plānošanas reģiona: Dace Laiva (dace.laiva@vidzeme.lv) tel.: 26566680


Informāciju apkopoja:

Daiga Poča-Lapiņa, ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja